Prefecții și subprefecții devin demnitari. Guvernul a aprobat ordonanța de urgență. Cîțu: Nu este o politizare a funcţiilor, este o reașezare

Prefecții și subprefecții devin demnitari. Guvernul a aprobat ordonanța de urgență. Cîțu: Nu este o politizare a funcţiilor, este o reașezare

Guvernul a aprobat, miercuri, ordonanţa de urgenţă prin care prefecţii devin demnitari, la propunerea Ministerului Dezvoltării.

Întrebat dacă această măsura nu înseamnă, de fapt, o politizare a funcţiei de prefect, Cîțu a spus că este vorba de o reașezare a acestei funcții.

Eu nu aş spune că e o politizare a funcţiei de prefect. E o reaşezare a acestei funcţii, dar e un obiectiv asumat de Coaliţie. Un proiect de OUG care a fost în dezbatere publică o lună de zile”, a declarat premierul, la finalul şedinţei de guvern.

ADVERTISING

Potrivit ministrului Dezvoltării, Attila Cseke, această modificare a fost necesară, pentru a corela reglementările cu rolul constituțional al prefectului de reprezentant al Guvernului pe plan local.

”Actul normativ clarifică statutul prefectului și subprefectului ca fiind funcții de demnitate publică. Această modificare a fost necesară, pentru a corela reglementările cu rolul constituțional al prefectului de reprezentant al Guvernului pe plan local.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Necesitatea de clarificare a statutului prefectului și subprefectului a fost stabilită prin Programul de Guvernare, dar și Comisia Europeană a cerut României să delimiteze linia dintre rolul politic și de specialitate ale acestor două funcții”, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, în condițiile în care prefecții și subprefecții sunt numiți de partidele aflate la guvernare, ”doar ne prefacem că sunt fără apartenență politică”.

”Prefecții și subprefecții sunt numiți de forțele politice aflate la Guvernare. În aceste condiții doar ne prefacem că aceștia sunt funcționari publici fără apartenență politică”, a spus ministrul Cseke Attila.

❗️ Statutul prefecților și subprefecților a fost modificat===========ℹ La propunerea Ministerului Dezvoltării,...

Posted by Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei on Wednesday, January 27, 2021

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇