Ponta: Erau 241 de voturi, dar pe fiecare oră mai dispare un pesedist. În ritmul ăsta, până diseară nu mai rămâne decât jumătate de Parlament

Ponta: Erau 241 de voturi, dar pe fiecare oră mai dispare un pesedist. În ritmul ăsta, până diseară nu mai rămâne decât jumătate de Parlament

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat luni că „în mod normal” erau 241 de parlamentari care ar vota în favoarea moţiunii de cenzură, dar şi-a exprimat nemulţumirea că „la fiecare oră dispare” câte un deputat sau senator PSD.

„Când văd şmenarii de la PSD, lideri de grup, care se ocupă de vândut voturi. Când nu o să văd şmenari şi vânzători şi conserve la PSD, nu o să mai cred (că moţiunea este un blat – n.red.). Însă noi am fost toţi aici, suntem toţi 24 aici prezenţi, am mai adus un vot pe care PSD nu putea să îl aducă şi noi vom vota pentru, dar la cum se îmbolnăvesc ei, câte unul la jumătate de oră, mi-e teamă.

ADVERTISING

Noi nu am votat Guvernul ăsta. PSD şi-a mai dat jos guverne. Ăsta e un guvern pus de PSD. Să vină să şi-l dea jos", a afirmat Ponta înainte de începerea şedinţei de plen în care se dezbate moţiunea de cenzură.

Întrebat despre calculul voturilor, Ponta a răspuns: "În mod normal, erau 241 de voturi, dar pe fiecare oră mai dispare un pesedist. În ritmul ăsta, până diseară nu mai rămâne decât jumătate de Parlament".

ADVERTISING

Parlamentul dezbate luni moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, iniţiată de 205 senatori şi deputaţi.

Ședința a început la ora 14:30, cu o întârziere de o jumătate de oră, și a fost suspendată până la ora 15.30, pentru că în sală erau prea puțini parlamentari. Mai exact, doar 170 din totalul de 465. Pentru e exista cvorum, e necesară prezența a 233 de parlamentari.

ADVERTISING

„Am început furtunos cu o pauză de o oră”, a spus Marcel Ciolacu, liderul Camerei Deputaților.

Câțiva parlamentari PSD au anunțat că lipsesc de la votul moțiunii

Senatorul PSD Carmen Dan a anunțat că nu va participa la votul moțiunii de cenzură, pentru că se află în autoizolare, după ce a luat contact cu mama sa care a fost confirmată cu Covid-19.

Carmen Dan a precizat că s-a testat, rezultatul este negativ, nu are simptome, dar este obligată, potrivit legii, să stea în autoizolare.

Totodată, deputatul PSD de Arad Adrian Todor a fost trimis în carantină 14 zile, fiind contact al unei persoane confirmate cu coronavirus. Din acest motiv va lipsi de la votul moțiunii, au declarat surse din partid, pentru Digi24.ro.

Nici deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, nu va participa la ședința de azi. El a declarat pentru Digi24.ro că este internat în spital și că va lipsi de la vot. Surse din PSD susțin însă pentru postul TV citat că Rădulescu ar fi fost contactat de liberali, care i-au promis un loc pe liste, dacă lipsește la vot.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇