Tăriceanu: Pe un ţintar făcut astăzi cu toţi parlamentarii, excluzând PNL, USR, PMP, moţiunea va trece

Tăriceanu: Pe un ţintar făcut astăzi cu toţi parlamentarii, excluzând PNL, USR, PMP, moţiunea va trece

Preşedintele ALDE, senatorul Călin Popescu Tăriceanu, susţine că, aşa cum se prezintă astăzi lucrurile în Parlament, moţiunea de cenzură va trece.

"Astăzi, pe un ţintar făcut cu parlamentarii din toate partidele, excluzând PNL, USR, PMP, moţiunea va trece", a afirmat Tăriceanu.

Potrivit acestuia, noul guvern va trebui să fie unul condus de un premier tehnocrat şi va trebui să aibă o structură suplă, cu puţine ministere, misiunea Executivului fiind organizarea corectă a alegerilor.

ADVERTISING

"Soluţia pe care o văd în continuare este de un guvern care să gestioneze o criză politică şi care va trebui să aibă ca principală misiune organizarea corectă a alegerilor. Am auzit formula de uniune naţională, ori guvern de uniune naţională presupune o negociere între toate partidele din Parlament.

Păi, trec alegerile până se termină negocierile. Deci trebuie un guvern condus de un tehnocrat, cu miniştri apolitici, cu o formulă restrânsă de guvern, cu un număr mic de ministere şi care va avea misiunea de organizare corectă a alegerilor", a spus liderul ALDE.

ADVERTISING

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată „Guvernul PNL de la pandemie la pande-mită generalizată” va fi dezbătută şi votată pe 31 august, de la ora 14:00.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇