UDMR nu știe cum va vota moțiunea de cenzură. Ciolacu susține că sunt suficiente voturi oricum

UDMR nu știe cum va vota moțiunea de cenzură. Ciolacu susține că sunt suficiente voturi oricum

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că sunt „suficiente” voturi ca moţiunea de cenzură depusă de partid să treacă, chiar „şi fără UDMR”.

„În acest moment, sunt suficiente voturi ca moţiunea de cenzură să treacă”, a spus Ciolacu, la sediul PSD.

Întrebat dacă aceste voturi le includ şi pe cele ale UDMR, el a răspuns: "Avem discuţii în continuare".

"Dar şi fără UDMR avem suficiente voturi ca moţiunea să treacă", a adăugat liderul PSD.

Potrivit acestuia, vor vota moţiunea de cenzură parlamentarii PSD, Pro România, cei ai ALDE şi PPUSL.

"Parlamentarii PSD, parlamentarii Pro România, parlamentarii ALDE şi parlamentarii PPUSL au anunţat că vor vota moţiunea de cenzură", a explicat Ciolacu.

ADVERTISING

Guvernul a atacat la CCR moțiunea: PSD e un partid de piromani. Dau foc la țară

Ar putea depune altă moțiune, dacă nu trece asta

El a anunţat că, dacă moţiunea de cenzură nu va trece luni, este posibil ca parlamentarii PSD să depună o alta.

"Este posibil să mai depunem o moţiune de cenzură, deoarece este o altă sesiune parlamentară", a afirmat liderul PSD.

În cazul în care moţiunea de cenzură va trece, Ciolacu a reafirmat că "preşedintele României trebuie să înţeleagă necesitatea unui Guvern care să organizeze imparţial alegerile".

Potrivit acestuia, PSD are pregătit un nume de prim-ministru. "Avem pregătit un nume de prim-ministru. Atributul desemnării prim-ministrului, conform Constituţiei, este al preşedintelui. Sunt ferm convins că prim-ministrul pe care o să-l propunem va avea şi libertatea de a-şi face lista de miniştri", a susţinut Marcel Ciolacu.

ADVERTISING

PSD a prezentat moţiunea de cenzură în Parlament. Orban anunță că o atacă la CCR: Eu așa o colecție gogonată de minciuni n-am văzut în 30 de ani!

El a completat că a convocat joi şedinţa forului de conducere al PSD pentru a discuta despre prezenţa parlamentarilor la şedinţa la care se va dezbate şi vota moţiunea de cenzură.

"De aceea am făcut un Consiliu Naţional Politic ca să discut cu preşedinţii şi la Parlament am discutat cu marea majoritate. Este o strategie, strategia PNL de a evita acest vot. Necesitatea schimbării acestui Guvern este evidentă. Ei nu mai sunt credibili. Suntem cu două săptămâni înainte de deschiderea şcolilor. Nimeni nu ştie cum se va desfăşura această activitate. (…) Lucrurile nu se îndreaptă în direcţia bună", a declarat preşedintele PSD.

ADVERTISING

Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au decis, joi, ca moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată "Guvernul PNL de la pandemie la pande-mită generalizată" să fie dezbătută şi votată în ultima zi a sesiunii extraordinare, pe 31 august, de la ora 14,00.

UDMR nu știe cum va vota

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, spune despre moțiunea de cenzură că există cel puțin 1.000 de motive ca Uniunea să voteze împotriva Guvernului”, însă există și contraargumente. „PNL se va victimiza și va spune că vinovați pentru morții și bolnavii de coronavirus sunt cei care au votat moțiunea”.

Kelemen a afirmat joi, într-o conferință de presă, că ședința grupurilor reunite va avea loc luni la ora 12:00, iar acolo reprezentanții Uniunii vor discuta și vor lua o decizie, înainte de ora 14:00, când începe dezbaterea moțiunii de cenzură.

„Ce decizie vom lua, astăzi nu pot să vă spun. Noi vom ține cont de performanțele Guvernului și nu sunt prea multe. Sunt cel puțin 1.000 de motive ca să votăm împotriva Guvernului, dar la fel există câteva argumente să nu votăm moțiunea de cenzură.

Vom lua în considerare toate aceste aspecte și vom lua o decizie luni. Sigur, Guvernul ar trebui să plece dacă ne uităm la performanțe. Dar dacă ne uităm la tot ce urmează în lunile care vin, e o chestiune care trebuie discutată foarte serios și cu mare responsabilitate pe de o parte. Pe de alta, nu e nicio dramă dacă în condiții normale, fără o criză sanitară, cade Guvernul și rămâne un guvern interimar până la alegeri”, a declarat liderul UDMR.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇