Guvernul a atacat la CCR moțiunea: PSD e un partid de piromani. Dau foc la țară

Guvernul a atacat la CCR moțiunea: PSD e un partid de piromani. Dau foc la țară
Ionel Dancă, după ce a depus la CCR sesizarea privind moțiunea ce cenzură inițiată de PSD împotriva Guvernului Orban

Guvernul a depus, vineri dimineață, la CCR, sesizarea privind moțiunea de cenzură inițiată de PSD împotriva Cabinetului Orban.

La sediul Curții Constituționale s-a dus șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

El a cerut social-democraților să programeze dezbaterea și votul pe moțiunea de cenzură abia după ce Curtea va lua o decizie în cazul acestui conflict.

Să programeze dezbaterea și votul moțiunii de cenzură după pronunțarea CCR. Pentru orice om normal la cap, sensul prevederilor constituționale este foarte clar în ce privește posibilitatea depunerii unei moțiuni de cenzură de către un parlamentar, respectiv o singură dată în cadrul unei sesiuni parlamentare (...)

Ionel Dancă
ADVERTISING

”Procedura, virusată de vicii constituționale”

Dancă a mai spus că oricum întreaga procedură privind moțiunea este ”virusată de vicii constituționale”. El a dat ca exemplu faptul că moțiunea a fost citită într-o sesiune parlamentară extraordinară, urmând ca aceasta să fie dezbătută și votată în altă sesiune extraordinară.

PSD merge înainte cu moțiunea și a convocat și săptămâna viitoare sesiune extraordinară în Parlament

În al doilea rând, întreaga procedură de depunere a moțiunii de cenzură inițiată de PSD este virusată de numeroase vicii constituționale. Faptul că au convocat o sesiune comună doar pentru prezentarea moțiunii, fără a vota și adopta în plen ordinea de zi în ce privește dezbaterea și votul moțiunii de cenzură este contrar prevederilor constituționale și ale regulamentului de funcționare a celor două camere.

Nu se poate prezenta o moțiune de cenzură într-o sesiune și dezbate și vota într-o altă sesiune parlamentară. Este o aberație juridico-constituțională, care putea fi gândită doar de PSD.

Ionel Dancă
ADVERTISING

”PSD e un partid de piromani”

În fine, șeful Cancelariei premierului a mai spus că social-democrații sunt piromani, iar Guvernul e serviciul de pompieri, care încearcă să stingă focurile aprinse de PSD.

Referitor la textul moțiunii de cenzură, reprezintă o serie de minciuni de la un cap la altul, fără nicio legătură cu realitatea. E clară intenția PSD de a provoca haos, haos în România, așa cum au făcut de la începutul pandemiei, sabotând orice acțiune a Guvernului.

PSD e pur și simplu un partid de piromani. Dau foc la țară și se uită cu satisfacție cinică cum Guvernul pe post de pompier trebuie să stingă focul. Nu au nicio logică în toate acțiunile lor politice. În momentul de față, cui i-ar folosi ca țara să nu aibă un guvern cu puteri depline în condițiile în care criza sanitară nu s-a încheiat?

Ionel Dancă
ADVERTISING

S-a citit joi, nu se știe când se votează

Amintim că moțiunea de cenzură a fost citită în Parlament joi. Dezbaterea acesteia are loc în cel mult trei zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Data şi locul şedinţei comune în care au loc prezentarea, dezbaterea şi votul asupra moţiunii se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, cu 24 de ore înainte ca aceasta să aibă loc.

Astăzi, de la ora 12:00, PSD se întrunește în CEx, pentru a stabili data votului în cazul moţiunii de cenzură.

Liderii PSD n-au reușit să ia nicio decizie în CEx. Mai încearcă și vineri să stabilească un calendar pentru moțiune și detalii pentru congres


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇