PSD merge înainte cu moțiunea și a convocat și săptămâna viitoare sesiune extraordinară în Parlament

PSD merge înainte cu moțiunea și a convocat și săptămâna viitoare sesiune extraordinară în Parlament

Birourile permanente reunite au convocat joi Senatul şi Camera Deputaţilor în sesiune extraordinară, în perioada 21-31 august, pentru dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură în plenul reunit.

Anunțul a venit după ce premierul Ludovic Orban a spus că va ataca moțiunea la CCR joi sau vineri și a transmis social-democraților să oprească demersurile până când Curtea se va pronunța.

ADVERTISING

Senatul şi Camera Deputaţilor au fost convocate în sesiune extraordinară comună, joi, de la ora 12:00, exclusiv pentru prezentarea moţiunii de cenzură iniţiate de PSD la adresa Cabinetului Orban.

Decizia a fost semnată de preşedinţii celor două foruri legislative, Marcel Ciolacu, respectiv Robert Cazanciuc. Tot cei doi au anunțat miercuri, după o scurtă ședință a CExN al PSD, că vineri vor stabili, la partid, calendarul moțiunii în Parlament, anunț întărit joi de Alfred Simonis.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Moţiunea de cenzură „Guvernul PNL – de la pandemie la pande-mită generalizată”, a fost iniţiată de PSD şi semnată de 205 de senatori şi deputaţi.

Textul a fost citit de la tribuna Parlamentului de purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu. Acesta a anunțat că își dă jos masca, pentru că e o lectură de o oră și îi va fi greu să performeze respectând regulile anti-COVID. El i-a îndemnat însă pe români să se conformeze.

Cum a terminat Romașcanu de citit, Marcel Ciolacu a declarat ședința închisă.

În Parlament a fost prezent joi și premierul Ludovic Orban. El va avea ocazia să se apere la dezbatere, dar a făcut și acum, la ieșirea de la Parlament, declarații, în care s-a arătat uimit de minciunile gogonate înșirate în moțiune.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇