Ţuţuianu spune că moţiunea PSD are probleme de constituţionalitate, dar Pro România o va vota oricum

Ţuţuianu spune că moţiunea PSD are probleme de constituţionalitate, dar Pro România o va vota oricum

Senatorul Pro România Adrian Ţuţuianu a afirmat că moţiunea de cenzură a PSD are probleme de constituţionalitate, în opinia sa, deoarece ea nu poate fi promovată decât într-o sesiune ordinară a Legislativului.

Acesta a adăugat că Pro România va vota moţiunea, însă acuză un blat între PSD şi PNL.

„Eu cred că această moţiune trebuia introdusă din luna mai, când am cerut noi cei din Pro România ca toţi parlamentarii să revină la lucru în procedură normală. Din păcate, nu s-a întâmplat acest lucru, ca rezultat al unui blat între PNL şi PSD, respectiv preşedintele Klaus Iohannis. După părerea mea, moţiunea de cenzură nu poate fi promovată decât într-o sesiune ordinară a Parlamentului. Ca urmare, eu cred că sunt probleme de constituţionalitate”, a declarat Adrian Ţuţuianu joi la RFI.

ADVERTISING

Cât de constituțională e moțiunea de cenzură depusă de PSD?

Pro România va vota oricum

El a precizat că Pro România va vota moţiunea de cenzură a PSD deoarece România are nevoie de un alt Executiv, unul mai bun decât Guvernul Orban.

„Vom vota această moţiune de cenzură, pentru că România are nevoie de un Guvern mai bun decât Guvernul Orban. Suntem cei care au votat împotriva tuturor actelor normative pe care le-a propus acest Guvern din luna martie până astăzi, legate de starea de urgenţă, de alertă, de prelungirea acestor situaţii.

ADVERTISING

De ce este nevoie de un alt Guvern? Din câteva motive foarte precise. În primul rând, Guvernul a gestionat prost sistemul sanitar în perioada de pandemie. În al doilea rând, a făcut promovări care nu au nici o bază criterială serioasă. În al treilea rând, raportul Curţii de Conturi ne arată că în timp ce românii stăteau închişi în casă, cei din PNL erau la furat”, a conchis Ţuţuianu.

Cum a fost gestionat banul public în starea de urgență: Curtea de Conturi a găsit prejudicii de 38,3 milioane de lei

ADVERTISING

Chiar în aceste momente, moţiunea de cenzură este citită în plenul reunit al Parlamentului de joi.

SpotMedia.ro vă ține la curent cu principalele momente și declarații din parlament aici - LIVE - PSD prezintă moţiunea de cenzură, fără mască, pentru că e prea lungă: Dar îndemnăm românii să respecte regulile!

Social-democraţii vor decide vineri calendarul dezbaterii şi votării moţiunii. 

Liderii PSD n-au reușit să ia nicio decizie în CEx. Mai încearcă și vineri să stabilească un calendar pentru moțiune și detalii pentru congres

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇