Iohannis, despre moţiunea de cenzură: Mi se pare neavenită. Asta arată că PSD nu e doar cinic, este şi iresponsabil

Iohannis, despre moţiunea de cenzură: Mi se pare neavenită. Asta arată că PSD nu e doar cinic, este şi iresponsabil

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că moţiunea de cenzură i se pare neavenită şi că PSD vrea să arate alegătorilor ”că mai este încă acolo”, nu are soluţii pentru România, pentru români.

”Această moţiune de cenzură mi se pare neavenită din motive foarte simple şi clare. Dacă ţara este cuprinsă de o epidemie şi suntem în criză economică, nu vii din Opoziţie să depui moţiune de cenzură. Asta arată doar că PSD nu e doar cinic, asta am mai stabilit-o când au tras de timp cu aprobarea legii carantinei, este şi iresponsabil.

ADVERTISING

PSD vrea să arate alegătorilor că mai este încă acolo. Nu are soluţii pentru România, pentru români, PSD caută soluţii pentru baronii care se simt deconectaţi de resursele publice şi probabil că suferă”, a declarat preşedintele.

El a precizat că există dubii în spaţiul public cu privire la constituţionalitatea demersului.

Nu s-a depus niciodată în sesiune extraordinară, în vacanţă parlamentară o moţiune de cenzură. Sunt specialişti care spun că e discutabil, sunt alţi specialişti care spun că e fezabil. Aici trebuie clarificat. Vom vedea dacă e neconstituţională sau nu”, a adăugat Klaus Iohannis.

ADVERTISING

Șeful statului a subliniat că despre trecerea din sesiunea extraordinară în sesiunea ordinară, de asemenea, specialiştii trebuie să analizeze legalitatea şi constituţionalitatea unui astfel de demers.

”Ce se întâmplă după moţiune vom discuta. După părerea mea e un gest iresponsabil de uz intern pentru PSD”, a conchis Iohannis.

ADVERTISING

PSD a depus luni moțiune de cenzură

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat luni că a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, pe care l-a calificat drept ”cel mai dezastruos Guverm pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani”.

Birourile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis ca moţiunea de cenzură să fie citită într-un plen reunit care va avea loc pe 20 august şi va începe la ora 12.00.

Astăzi am depus moţiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos Guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani. Guvernul Orban a devenit factorul agravant al pandemiei. Au scăpat total de sub control pandemia, au distrus economia şi au prăbuşit nivelul de trai al românilor.

Guvernarea PNL poate fi rezumată la o singură propoziţie – ‘Guvernul PNL de la pandemie la pande-mită generalizată, belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor’. Acesta este şi titlul moţiunii de cenzură”, a declarat Ciolacu.

Liderii PSD mai încearcă și vineri să stabilească un calendar pentru moțiune

Liderii PSD n-au reușit miercuri să ia nicio decizie în CEx cu privire la data votului în cazul moţiunii de cenzură şi detalii legate de congresul formaţiunii din 22 august.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a anunţat că vineri va avea loc o nouă şedinţă a Comitetului Executiv Naţional (CExN).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇