PNL, USR-PLUS şi UDMR merg împreună la Cotroceni

PNL, USR-PLUS şi UDMR merg împreună la Cotroceni

Reprezentanţii celor trei formaţiuni care vor face parte din coaliţia de guvernare se vor prezenta împreună marţi, la ora 15:30, la consultările de la Palatul Cotroceni, a anunţat co-preşedinte al USR PLUS Dacian Cioloş.

„Ieri seara am semnat protocolul coaliţiei. Este firesc să mergem împreună.

Noi deja avem stabilit un program de guvernare. Ne pregătim o echipă de guvernare, avem majoritate în Parlament, deja demonstrată, şi mergem să îi spunem preşedintelui lucrul acesta.

E un gest firesc, după două săptămâni de negocieri, când am reuşit într-un timp relativ scurt, zic eu, să avem şi echipă de guvernare, şi program de guvernare.

ADVERTISING

Acum este important să putem avansa, să avem un guvern cât mai repede şi atunci nu are rost să ne mai formalizăm. Am hotărât să mergem împreună, pentru că vom spune acelaşi lucru, atât timp cât avem deja o bază comună", a precizat Cioloş.

Cioloș, după ce s-au împărțit portofoliile: Ne-am luat ministere unde reforma este esențială, nu ne ferim de cele considerate grele sau ”cu riscuri”

Președintele Klaus Iohannis a convocat, marți, de la ora 15:00, o nouă rundă de consultări la Palatul Cotroceni.

Primii chemaţi sunt reprezentaţii PSD, însă Marcel Ciolacu a anunțat că social-democrații nu merg la Cotroceni.

ADVERTISING

Președintele Klaus Iohannis a mai avut o primă rundă de consultări cu partidele pe 14 decembrie, iar la finalul discuțiilor a declarat că „nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou guvern”.

Consultări la Cotroceni cu patru nume de premier. Filmul unei zile cu întârzieri, poezii cu suverani muți și șantaje voalate cu sărbători politice (Galerie foto)

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇