Ciolacu: PSD nu merge la Cotroceni! Gașca pierzătorilor și-a făcut deja majoritatea

Ciolacu: PSD nu merge la Cotroceni! Gașca pierzătorilor și-a făcut deja majoritatea

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că social-democrații nu merg la consultările de la Cotroceni, programate la ora 15:00.

”Gașca pierzătorilor a creat această coaliție de conjunctură, un nou CDR.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Vom intra total în Opoziție și vom face o opoziție dură. Actualul CDR nu are nicio soluție nici pentru criza sanitară, nici pentru cea politică.

Așteptăm programul de guvernare al noului CDR și bugetul care cu siguranță va fi unul al austerității.

Nu mai încercăm să propunem premieri. Iohannis s-a antepronunțat cu privire la cine vrea să conducă România. Le doresc succes.

Cel mai important lucru pe care nu-l încercăm este să schimbăm aritmetica. E aceeași pentru toți”, a spus Ciolacu.

Liderul PSD a susținut că, deși potrivit legii trebuia să fie doar moderator, președintele Klaus Iohannis a fost, de fapt, purtătorul de cuvânt al PNL în timpul campaniei electorale.

Iar ulterior – a mai spus Ciolacu – Iohannis s-a antepronunțat și a anunțat cine își dorește să guverneze România.

Anterior, PSD l-a propus pentru postul de premier al României pe medicul Alexandru Rafila, ales deputat de listele social-democraților.

În permanență, PSD a susținut că – în baza faptului că o obținut cel mai bun scor la alegerile parlamentare din 6 decembrie – ar trebui să se ocupe de formarea Guvernului.

PSD nu avea, însă, cu cine să facă majoritate pentru a intra la guvernare.

În urma negocierilor dintre PNL, USR PLUS și UDMR, a fost avansat numele lui Florin Cîțu pentru funcția de premier. Iar conducerea ministerelor și a agențiilor guvernamentale s-a împărțit între liberali și membrii USR PLUS și UDMR.

Totodată s-au împărțit și funcții parlamentare. Astfel, Anca Dragu (USR PLUS) a devenit prima femeie care preia șefia Senatului.

Iar Ludovic Orban a fost ales, târziu în noaptea de luni spre marți (21 spre 22 decembrie – n.red.), la conducerea Camerei Deputaților.

Citește și:

Cazanciuc (PSD): E o discuție în partid să nu mergem la consultări, la Cotroceni. Ce i-a nemulțumit de social-democrați