Iohannis a convocat azi o nouă rundă de consultări la Cotroceni, pentru desemnarea premierului

Iohannis a convocat azi o nouă rundă de consultări la Cotroceni, pentru desemnarea premierului

Președintele Klaus Iohannis a convocat, marți, de la ora 15:00, o nouă rundă de consultări la Palatul Cotroceni.

”În temeiul prevederilor art. 80 alin. (2) și ale art. 103 din Constituția României, președintele României, domnul Klaus Iohannis, a invitat la Palatul Cotroceni președinții partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de prim-ministru”, a anunțat Administrația Prezidențială luni seara.

Iată programul:

ADVERTISING
  • 15:00 - PSD
  • 15:30 - PNL
  • 16:00 - Alianța USR PLUS
  • 16:30 - AUR
  • 17:00 - UDMR
  • 17:30 - Minorități naționale reprezentate în Parlament

Președintele Klaus Iohannis a avut o primă rundă de consutări cu partidele pe 14 decembrie, iar la finalul discuțiilor a declarat că „nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou guvern”.

Consultări la Cotroceni cu patru nume de premier. Filmul unei zile cu întârzieri, poezii cu suverani muți și șantaje voalate cu sărbători politice (Galerie foto)

ADVERTISING

A fost semnat Acordul de guvernare

Consultările sunt convocate în contextul în care liderii PNL, USR PLUS și UDMR – Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloş, Kelemen Hunor – au semnat, luni seara, Acordul de guvernare pentru perioada 2020 – 2024.

De altfel, Dacian Cioloș, copreședintele USR PLUS, a anunţat că este foarte probabil ca marţi să aibă loc noi consultări la Cotroceni.

Apoi, viitorul Guvern Cîţu poate fi instalat chiar pe 27 decembrie, dacă totul merge strună în Parlament.

”Eu cred că, dacă mâine (marți - n.red.) va fi posibil, președintele ne va invita ca să îi confirmăm ceea ce e deja public și anume că avem o înțelegere în această coaliție de guvernare”, a declarat Cioloş, luni, pentru Digi24.

ADVERTISING

Vineri a fost finalizată împărţirea ministerelor, iar sâmbătă au fost stabilite principiile pentru împărţirea posturilor de prefect şi a celor de secretar de stat. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇