Cioloş prevede noi consultări marţi, la Cotroceni, şi Guvernul Cîţu învestit până de Revelion

Cioloş prevede noi consultări marţi, la Cotroceni, şi Guvernul Cîţu învestit până de Revelion

Dacian Cioloș, copreședintele USR PLUS, a anunţat că este foarte probabil ca marţi să aibă loc o nouă rundă de consultări la Cotroceni, pentru că noua coaliţie a definitivat deja protocolul de guvernare.

Apoi, viitorul Guvern Cîţu poate fi instalat chiar pe 27 decembrie, dacă totul merge strună în Parlament.

”Eu cred că, dacă mâine va fi posibil, președintele ne va invita ca să îi confirmăm ceea ce e deja public și anume că avem o înțelegere în această coaliție de guvernare”, a declarat Cioloş, luni, pentru Digi24.

ADVERTISING

Are rost să mai facă președintele alte consultări?

Cât despre programul de guvernare, acesta va fi gata în cursul zilei.

„Se mai fac ultimele ajustări. Ieri seara am discutat ultimele lucruri, ultimele detalii la nivel politic. E finalizat deja protocolul de coaliție.

Nu l-am semnat aseară pentru că am rămas până mai târziu să mai ajustăm ultimele detalii la programul de guvernare.

Astăzi colegii sunt în Parlament pentru depunerea jurământului, aşa că îl vom semna astăzi şi foarte probabil mâine preşedintele ne va chema la consultări să confirmăm coaliţia, să confirmăm primul ministru”, adaugă Cioloș.

ADVERTISING

Cert este că acordul de funcţionare a coaliţiei PNL-USR PLUS-UDMR urmează să fie semnat luni, în jurul orei 19:00, la Parlament.

Vineri a fost finalizată împărţirea ministerelor, iar sâmbătă au fost stabilite principiile pentru împărţirea posturilor de prefect şi a celor de secretar de stat. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇