Acordul pentru formarea coaliției de guvernare PNL - USR PLUS - UDMR va fi semnat luni

Acordul pentru formarea coaliției de guvernare PNL - USR PLUS - UDMR va fi semnat luni

Acordul de funcţionare a coaliţiei PNL-USR PLUS-UDMR urmează să fie semnat luni, în jurul orei 19:00, la Parlament.

”Discuţiile din cadrul coaliţiei au continuat şi duminică, acoperind toate detaliile legate de programul de guvernare şi de modul de lucru în coaliţie”, au transmis reprezentanţii coaliţiei.  

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Acordul de coaliţie va fi semnat de către liderii celor trei formaţiuni politice luni, 21 decembrie, în jurul orei 19.00, la Parlament.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, anunţa duminică după-amiază, la Parlament, că au fost făcute progrese importante legate de programul de guvernare, urmând să mai fie două capitole de încheiat. El a precizat că atunci când discuţiile vor fi finalizate, va fi prezentat şi programul de guvernare.

“Am făcut progrese foarte importante. (…) Practic programul mai are două capitole care nu sunt finalizate la momentul la care am plecat. Au rămas puncte de armonizat care vor fi armonizate într-o analiză pe care o vom face cu colegii din coaliţia de guvernare la nivel de lideri de partide”, a afirmat liderul PNL în jurul orei 16:00. 

Negocierile PNL-USR PLUS-UDMR de duminică au avut ca teme justiţia şi sănătatea, dar şi reforma electorală.

Vineri a fost finalizată împărţirea ministerelor, iar sâmbătă au fost stabilite principiile pentru împărţirea posturilor de prefect şi a celor de secretar de stat. 

Sâmbătă a fost discutată o mare parte din programul de guvernare, fiind abordate domeniile finanţe, fonduri europene şi digitalizare.

Cioloş susține că USR PLUS va introduce în protocolul alianței depolitizarea administrației. Și le explică membrilor USR PLUS cum vor fi împărțite funcțiile

UDMR, după negocieri: Au apărut nişte probleme cu Codul administrativ, dar vor fi prevăzute în acordul coaliţiei