Cazanciuc (PSD): E o discuție în partid să nu mergem la consultări, la Cotroceni. Ce i-a nemulțumit de social-democrați

Cazanciuc (PSD): E o discuție în partid să nu mergem la consultări, la Cotroceni. Ce i-a nemulțumit de social-democrați

Senatorul social-democrat Robert Cazanciuc a dezvuluit că membrii PSD iau în calcul să nu onoreze, marți, invitația președintelui Klaus Iohannis de a merge la consultări, la ora 15:00.

Robert Cazanciuc a declarat pentru Digi24 că social-demcrații sunt nemulțumiți că, deși au obținut cel mai bun rezultat la alegerile parlamentare de pe 6 decembrie, nu au primit, totuși, mandat de la Klaus Iohannis pentru a forma o coaliție de guvernare.

Întrebat de moderatorul Digi24 cu cine ar fi făcut PSD majoritate, dacă Iohannis le-ar fi dat mandat, Cazanciuc a declarat:

ADVERTISING

”Dacă PSD ar fi primit mandat de la Klaus Iohannis, ar fi avut negocieri. Cine a câștigat alegerile trebuia invitat să formeze coaliția de guvernare.

Există o discuție de principiu să nu mergem la consultările de astăzi de la Cotroceni. (...)

Noi ținem aproape de legea fundamentală. Țara trebuie guvernată cum a decis poporul român. Nu mai contează voința românilor?

Atunci de ce să mai facem alegeri? Dacă se decide la Vila Lac 1 cine conduce”, a precizat Robert Cazanciuc.

Surse politice au precizat și pentru Agrepres că PSD intenționează să nu meargă la consultările convocate de președintele Klaus Iohannis marţi, 22 decembrie, pentru ora 15:00.

ADVERTISING

Reamintim că președintele Iohannis a convocat partidele la consultări marți. Primii invitați au fost social-democrații, la ora 15:00.

Ulterior, va fi rândul liberalilor să intre la consultări, de la 15.30. La ora 16:00, Iohannis va discuta cu USR-PLUS, iar de la 16:30 cu Alianţa pentru Unirea Românilor. La 17:00 va intra la consultări UDMR şi la 17:30 va fi rândul reprezentanţilor minorităţilor naţionale.

Citește și:

Ludovic Orban a fost ales președinte al Camerei Deputaților mult după miezul nopții, într-o ședință cu scandal stârnit de parlamentarii AUR. Senatul va fi condus, în premieră, de o femeie (Galerie foto&Video)

ADVERTISING

Din ce crește AUR? Marșul dnei Șoșoacă


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇