PNL Sector 1 o acuză pe Clotilde Armand că şi-a luat trei săptămâni de concediu în plină stare de alertă. Ea neagă că ar fi fost plecată aşa mult

PNL Sector 1 o acuză pe Clotilde Armand că şi-a luat trei săptămâni de concediu în plină stare de alertă. Ea neagă că ar fi fost plecată aşa mult

Consilierii PNL susţin că primarul Clotilde Armand ar fi plecat 3 săptămâni în concediu, în plină stare de alertă din Sectorul 1.

Edilul spune că nu au fost trei săptămâni, dar nici nu precizează perioada în care a lipsit de la primărie.

Cert este că la şedinţa de consiliu local din 10 august Clotilde Armand nu a fost prezentă, fiind în concediu.

Acuzaţiile PNL

„Cu şcolile complet nepregătite, bursele neplătite şi o criză a gunoaielor departe de a se fi încheiat, primarul Clotilde Armand a plecat în concediu trei săptămâni. În plină stare de alertă”, este mesajul transmis presei de consilierii PNL Sector 1.

„De partea cealaltă, grupul PSD ar trebui să se abţină de la astfel de iniţiative (a convocat azi o şedinţă de consiliu local - n.red.), după ce ani de zile a girat abuzurile şi incompetenţa administraţiei primarului invizibil.

A veni acum pe un cal alb, chipurile, cu aşa-zise comisii şi soluţii la probleme care trenează de ani de zile este doar o dovadă de ipocrizie.

ADVERTISING

De aceea, grupul consilierilor liberali de la Sectorul 1 refuză să gireze simulacrul de azi, solicitând includerea tuturor proiectelor pe ordinea de zi a următoarei şedinţe ordinare.

În schimb, solicităm o şedinţă de îndată pentru a găsi soluţii la problemele cu adevarat grave şi urgente - cea mai importantă dintre acestea este situaţia disperată a şcolilor din Sectorul 1”, precizează liberalii.

Conform sursei menţionate, la câteva săptămâni până la deschiderea anului şcolar, în unităţile de învăţământ din Sectorul 1 nu s-a derulat nicio lucrare de reparaţii sau reabilitări.

Ele sunt în responsabilitatea primarului Clotilde Armand, iar perioada vacanţei este singurul moment când se pot derula astfel de lucrări.

"Informaţia a fost semnalată şi de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care a atras atenţia public că în sectorul nostru nu există şantiere", mai spune sursa citată.

ADVERTISING

O altă problemă majoră semnalată de părinţi şi profesori este legată de plata burselor. Din informaţiile PNL Sector 1, deşi banii au fost alocaţi în buget, bursele nu au mai fost plătite din luna martie.

„Este strigătoare la cer indiferenţa pe care administraţia actuală o arată faţă de educaţia copiilor noştri. De la lipsa lucrărilor de reparaţie şi modernizare în şcoli până la neplata burselor, pur şi simplu, asistăm la noi recorduri ale indolenţei şi incompetenţei administrative.

Primarul Armand se laudă pe reţelele sociale cu băncuţe şi podeţe reparate, iar şcolile stau să cadă pe copiii care vor veni în bănci din 13 septembrie. Şi, să fie peisajul complet, consilierii PSD se dau în spectacol cu o şedinţă de îndată convocată pentru nişte comisii care pot fi incluse oricând într-o şedinţă de CL viitoare, nefiind nimic urgent.

Evident că PSD-iştii au memoria scurtă, uitând că multe dintre aceste probleme au trenat de pe vremea fostei administraţii de tristă amintire. Cam aşa arată, în câteva cuvinte, administraţia de la Sectorul 1”, a declarat Sebastian Burduja, preşedinte PNL Sector 1, citat în comunicatul de presă.

ADVERTISING

Imediat după ce edilul Sectorului 1 va reveni din concediu, consilierii PNL vor solicita răspunsuri clare şi urgente la aceste probleme: reabilitările, reparaţiile din şcoli, plata  burselor, justificarea întârzierii plăţilor.

„Am atras atenţia de mai multe ori, în ultimele luni, că primăria este într-un blocaj administrativ fără precedent. Am fost acuzaţi şi jigniţi în moduri pe care nu ni le puteam imagina.

Aici suntem astăzi: primarul ignoră cu bună ştiinţă probleme urgente şi refuză să pună în execuţie hotărâri de Consiliu Local - cum este cazul acordării burselor de merit şi sociale. Noroc ca avem zeci de procese deschise în instanţă, măcar pe o direcţie să se dea senzaţia că se munceşte…”, a mai spus Burduja.

Clotilde Armand contraatacă

Într-o reacţie pentru G4media, edilul Armand acuză PNL că folosește retorica PSD.

“PNL folosește retorica PSD. Nu sunt trei săptămâni în concediu, în urmă cu 10 zile am fost în ședința de consiliu local. Ne vedem la primărie. Spre deosebire de grupul Romprest din PNL, eu muncesc până târziu.

Este trist că această campanie internă pentru alegerea președintelui PNL este folosită și în administrație. Atunci când minți și aperi mafia gunoaielor cu toată puterea grupului PNL însemnă că nu mai este un parteneriat onest”.

Din această reacţie nu ne este clar cât a lipsit edilul de la primărie, în stare de alertă. Însă ceea ce ştim sigur este că nu a participat la şedinţa de consiliu din 10 august.

SpotMedia.ro a întrebat oficial zilele trecute Primăria Sectorului 1 în ce perioadă a lipsit de la birou edilul Armand. Şi în plus vrem să aflăm care a fost tipul concediului: de odihna, medical, de studii etc. Când vom primi un răspuns vom reveni.

Citeşte şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇