Pensiile speciale și jocurile de noroc, printre prioritățile legislative ale PSD pentru perioada următoare (Video)

Pensiile speciale și jocurile de noroc, printre prioritățile legislative ale PSD pentru perioada următoare (Video)

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că îşi doreşte ca amendamentele la proiectul de lege privind pensiile speciale să fie adoptate în Parlament în următoarele două săptămâni, iar purtătorul de cuvânt al partidului a spus că printre prioritățile legislative ale PSD se mai află Legea Jocurilor de noroc și Legea parteneriatului public-privat.

Declarațiile au fost făcute, sâmbătă, la sediul PSD, după şedinţa BPN al partidului.

"Săptămâna viitoare vreau să intru cu amendamentele în Senat şi în Camera Deputaţilor. O să am această discuţie şi pe forma amendamentelor. Am avut de dimineaţă cu preşedintele Comisiei de muncă, cu domnul Solomon Adrian de la Camera Deputaţilor, am avut discuţiile cu liderii de grup, cu preşedintele Camerei.

ADVERTISING

Doresc ca în următoarele două săptămâni aceste amendamente la pensiile speciale să le trecem prin Parlament şi să vedem dacă mai este atacată de Înalta Curte legea astfel încât să închidem cererea de plată numărul 3", a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu după BPN, la sediul PSD – 07.10.2023

Declarații de presă susținute de premierul Marcel Ciolacu, președintele #PSD, după ședința Biroului Permanent Național, la sediul PSD

Publicată de Marcel Ciolacu pe Sâmbătă, 7 octombrie 2023

Și senatorul Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD a făcut precizări pe tema priorităților legislative ale PSD pentru perioada următoare.

"A fost o şedinţă normală de Birou Permanent Naţional în care domnul prim-ministru a informat despre priorităţile Guvernului. În acelaşi timp s-a discutat despre priorităţile legislative din următoarea perioadă, astfel încât să ne închidem şi jaloanele, cum este vorba de pensiile speciale, pe care vom discuta amendamentele ajunse în Parlament în perioada imediat următoare. Avem, de asemenea, Legea jocurilor de noroc, Legea parteneriatului public-privat. Sunt mai multe priorităţi la care trebuie să ne gândim", a declarat senatorul Lucian Romaşcanu.

ADVERTISING

Purtătorul de cuvânt al PSD a precizat că "până la finalul lunii, pensiile speciale vor fi adoptate în Parlament", răspunzând astfel unei întrebări în acest sens adresate de jurnalişti.

Curtea Constituţională a admis joi, sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în legătură cu legea privind cumulul pensiei cu salariul. Astfel, Curtea Constituţională a României (CCR) a constatat, joi, că legea care interzice cumulul pensiei cu salariul condiţionează dreptul la pensie de neexercitarea dreptului la muncă, limitându-l până la anihilare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇