Parlamentul rus a ratificat prelungirea cu cinci ani a Tratatului New START

Parlamentul rus a ratificat prelungirea cu cinci ani a Tratatului New START

Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, a ratificat miercuri o prelungire a Tratatului New START privind limitarea aresenaelor nucleare rus şi american.

Acesta este ultimul pact major cu privire la controlul armamentului între Moscova şi Washington, relatează Reuters.

Consiliul Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului rus, a ratificat de asemenea acordul, după votul din Duma de Stat.

Kremlinul a anunţat marţi că Rusia şi Statele Unite au convenit să  prelungească acest tratat semnat în 2010 şi care urma să expire la 5 februarie.

ADVERTISING

Cele două ţări au ajuns la un acord asupra unei iniţiative a Moscovei, a anunţat adjunctul ministrului rus de Externe Serghei Riabkov.

”În esenţă este o prelungire a acordului cu cinci ani aşa cum a fost semnat, fără nicio schimbare”, a precizat Riabkkov în Duma de Stat.

Casa Albă nu a comentat imediat.

Preşedintele american Joe Biden şi omologul său rus Vladimir Putin au convenit într-o convorbire la telefon, marţi, să acţioneze de urgenţă în vederea prelungirii acestui pact înainte de expirare.

Tratatul New START limitează numărul focoaselor nucleare şi al vectorilor nucleari desfăşuraţi de către cele două mari puteri.

ADVERTISING

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇