Pandele construiește un azil. Proiectul a fost aprobat într-o ședință cu scandal și amenințări

Pandele construiește un azil. Proiectul a fost aprobat într-o ședință cu scandal și amenințări

Consiliul Local Voluntari a aprobat, miercuri, după o şedinţă cu scandal, proiectul propus de primarul Florentin Pandele de a construi un centru de zi de asistenţă şi recuperare pentru persoane vârstnice.

Propunerea vine în plin scandal ce a plecat din „curtea” sa, în Voluntari fiind descoperite primele centre unde bătrânii erau maltratați. În plus, amintim că în urma dezvăluirilor soția lui Pandele, Gabriela Firea, a fost forțată să demisioneze din Guvern, Pandele acuzând că întreg scandalul a vizat „decimarea” familiei sale.

ADVERTISING

Ședința Consiliului Local de astăzi nu a fost nici ea lipsită de acuzații și amenințări. Senatorul USR Ștefan Pălărie, membru al Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială, a povestit pe Facebook că a vrut să participe și el, dar accesul i-a fost permis abia spre final iar atât lui, cât și colegilor săi de la USR Ilfov, nu le-a fost permis să vorbească și să pună întrebări.

„I-am susținut azi pe singurii oameni din Voluntari care se luptă cu Pandele - colegii mei, consilierii locali USR. Ei ne-au atras atenția de această culme a tupeului - că în plin scandal, primarul Pandele își face un azil pe bani publici. O cheltuială undeva la peste 20 de milioane de lei. Așa că am fost să îi susțin și să scoatem la lumină o nouă 'afacere' marca Pandele-Voluntari având în centrul ei vârstnicii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

După ce am intrat cu greu în clădire, unde era ședința de Consiliu Local, am încercat să vorbim în timp ce, de fapt, se striga și se țipa într-una la noi, cu intimidări voalate, dinspre consilierii lui Pandele, de la deputatul PSD K1, Daniel Ghiță, și de la tot felul de oameni din firmele primăriei.

Nu am avut eu, azi, un tratament special, pentru că așa e de fiecare dată când colegii din USR deschid gura doar să pună întrebări", a scris, pe Facebook, Ștefan Pălărie.

„Un exercițiu cinic de imagine”

Anterior, el le-a spus jurnaliștilor că Pandele nu face altceva decât un „exercițiu cinic de imagine”.

ADVERTISING

„Nu este decât un exerciţiu cinic de imagine. De ieri până astăzi a fost propus acest proiect care să atribuie din banii cetăţenilor 24 de milioane de lei (...) Nu avem încă răspunsuri la cum s-a asigurat domnul Pandele că abuzurile care se petreceau au fost identificate, clarificate şi eliminate. Mai mai mult decât atât, domnul Pandele ne spunea că nu are atribuţii. Primăria nu poate să facă lumină, iar astăzi suntem în situaţia în care, culmea, fără o curăţenie făcută în casă, se mai construieşte un azil, putând să ajungem în situaţia în care abuzatorii din trecut să fie cei care vor patrona acest azil nou”, a declarat Ştefan Pălărie.

Senatorul consideră că ar fi necesară o evaluare a situaţiei din acele cămine şi a ceea ce s-a petrecut acolo.

„Cum se poate gândi un nou azil, în condiţiile în care cei responsabili şi care au închis ochii nu au fost identificaţi de primărie şi se vor ocupa de un nou azil? De ce e nevoie de un azil care să fie şi sediu Direcției Asistenței Sociale, de ce au fost amestecate cele două investiţii? Acestea sunt întrebări legitime pe care le-am adresat consilierilor PSD şi la care nu am primit răspuns”, a mai afirmat Ştefan Pălărie.

Pandele vrea să facă un nou centru pentru persoane vârstnice în Voluntari, în plin scandal al azilelor, ca și cum nimic nu s-a întâmplat acolo. Mergem să vedem ce au mai inventat ca să își spele imaginea. E ședință de Consiliu Local.

Publicată de Ștefan Pălărie pe Miercuri, 26 iulie 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇