Orban, despre aleşii care nu poartă mască la plen: Poliţia trebuie să îi amendeze în primul rând pe cei cu funcţii care nu respectă regulile

Orban, despre aleşii care nu poartă mască la plen: Poliţia trebuie să îi amendeze în primul rând pe cei cu funcţii care nu respectă regulile

Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a declarat, întrebat despre parlamentarii care nu poartă mască de protecţie la plen, că vor fi puse la dispoziţia poliţiştilor toate elementele care să îi ajute să aplice legea.

El a adăugat că, în opinia sa, poliţia trebuie să îi amendeze în primul rând pe cei care au funcţii de răspundere în statul român şi a precizat că este avută în vedere şi introducerea unei prevederi în Regulamentul Legislativului care să permită sancţionarea parlamentarilor care nu poartă mască în incinta Palatului Parlamentului.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”Am transmis faptul că din punctul meu de vedere poliţia trebuie să îi amendeze în primul rând pe cei care deţin funcţii de responsabilitate în statul român şi care nu respectă regulile”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat marţi la Parlament, despre sancţionarea parlamentarilor care nu poartă mască în plen. 

”Filmaţi-i şi voi pe oamenii aceştia”

Chestionat dacă ar trebui ca poliţia să aibă acces la imaginile de pe camerele din Parlament, astfel încât să poată aplica amenzi, liderul PNL a răspuns:

„Sunt convins că vor aplica legea şi în Parlament. Dar filmaţi-i şi voi pe oamenii aceştia. Eu vă mărturisesc că atunci când am condus eu şedinţele nu am sesizat parlamentari care nu poartă mască. Cine nu poartă mască va suporta consecinţele legii”.

El a mai spus că în prezent nu există o prevedere regulamentară care să permită Parlamentului să aplice sancţiuni acestor aleşi, însă este în intenţie o astfel de modificare a Regulamentului.

„Nu există o prevedere regulamentară. Ne gândim la posibilitatea producerii unei prevederi regulamentare”, a completat Orban. 

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a trimis o scrisoare grupurilor parlamentare din Senat în care propune sancţionarea senatoarei Diana Şoşoacă pentru încălcări ale prevederilor regulamentare.

Aceasta precizează că Şoşoacă nu respectă măsurile de protecţie sanitară şi nu poartă mască în sala de plen, instigă la ură în luările de cuvânt, jijneşte şi utilizează un discurs xenofob, homofob şi extremist. 

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖