Orban compară masca de protecție cu cravata sau pantofii cu toc cui: Nu ne-am născut cu ele, dar ne-am obișnuit

Orban compară masca de protecție cu cravata sau pantofii cu toc cui: Nu ne-am născut cu ele, dar ne-am obișnuit

Premierul Ludovic Orban a susținut miercuri o declarație de presă în care a prezentat din nou un bilanț al măsurilor luate de Guvern de la începutul pandemiei de COVID-19.

Orban a dat asigurări că nu ne vom întoarce la restricții, dar a spus că e esențial ca fiecare cetățean să învețe să se protejeze.

”În privința a ce va să vină, eu cred că, până se va (sic!) descoperi un vaccin și un tratament, singura reacție normală a oamenilor e să învețe cum să se protejeze de virus. Cu cât mai mulți oameni vor învăța să se protejeze de virus, cu atât viața va deveni mai normală și cu atât economia va fi mai puțin afectată.

ADVERTISING

Nu cred că noi restricții trebuie impuse, dimpotrivă, trebuie o permanentă acțiune de dialog, de informare, de educare, astfel încât oamenii să înțeleagă că ei sunt cei care trebuie să se protejeze și, mai ales, să îi protejeze și pe cei din jur”, a spus Ludovic Orban.

El a insistat pe mesajul că, dacă vrem o revenire cât mai aproape de ceea ce am cunoscut ca și normalitate, e nevoie să purtăm mască, să ne dezinfectăm, să ne spălăm des pe mâini și să limităm gesturile de afecțiune.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”M-aș bucura să se găsească cât mai curând un vaccin, dar până când se va găsi un vaccin aplicabil, dacă vrem să reluăm o viață normală, va trebui să suportăm mici chestii, cum e masca, sau alte lucruri: să ne dezinfectăm, să ne spălăm pe mâini mai des, să renunțăm la gesturile de prietenie și de afecțiune pe care le facem față de cei apropiați, lucruri relativ simple”, a continuat premierul.

ADVERTISING

Ca să fie cât mai convingător, Orban a făcut o analogie cu purtatul altor accesorii neconfortabile, dar pe care de-a lungul timpului omul le-a acceptat ca fiind cumva necesare: cravata și pantofii cu toc cui.

”Spuneam și cu masca… Cred că omul nu s-a născut cu cravată la gât, de exemplu. Cu toate astea, ne-am obișnuit cu cravata la gât. Omul nu s-a născut încălțat cu… mă uit uneori, și acum pe gazon, la pantofi cu (toc, n.red.) cui.

Și cu toate astea, omul s-a obișnuit cu astfel de lucruri și cred că adaptabilitatea noastră este cea care trebuie să genereze resortul de evoluție și de mișcare într-o direcție care mi se pare firească și normală”, a conchis Ludovic Orban.

Amintim că Guvernul tocmai a prelungit starea de alertă pentru încă 30 de zile. De această dată derogările care au fost date au ținut de alegeri. Astfel, s-a decis să fie permise mitingurile electorale cu cel mult 100 de persoane în aer liber și, la fel, și protestele.

Alte măsuri, precum deschiderea piscinelor în interior, vor fi discutate peste două săptămâni.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇