Covidioți în toată legea! Justiția din Germania a decis că nu e insultă să le spui așa celor care nu cred că există coronavirus

Covidioți în toată legea! Justiția din Germania a decis că nu e insultă să le spui așa celor care nu cred că există coronavirus

Cei care protestează față de măsurile anti-COVID-19 ale autorităţilor germane şi persoanele care refuză să poarte măşti de protecţie pot fi numiţi ‘Covidioţi’, au decis miercuri procurorii germani, respingând plângerile penale formulate împotriva unuia din co-liderii Partidului Social Democrat (SPD), Saskia Esken, care a folosit acest termen pe Twitter, transmite Reuters.

Conform procurorilor din Berlin, care au primit sute de plângeri în care Esken era acuzată de calomnie, lidera social-democrată şi-a exercitat dreptul constituţional de a-şi exprima opinia.

Într-un tweet din 1 august, Saskia Esken a scris că protestatarii care au mărşăluit la Berlin au pus în pericol sănătatea altor cetăţeni prin faptul că au încălcat regulile de distanţare socială şi au ignorat cerinţa de a purta măşti de protecţie.

ADVERTISING

Ea i-a numit ”covidioți”, folosind o etichetă populară pe Twitter în Germania, #covidioten.

Mii de covidioți petrec în Berlin, în timp ce se desfășoară al doilea val al pandemiei. Fără distanţare, fără mască: ei pun în pericol nu doar sănătatea noastră, dar şi succesul nostru împotriva pandemiei şi pentru redresarea economiei, a educaţiei şi a societăţii. Iresponsabil!”, a scris ea pe Twitter.

Miting al ”covidioților” la Berlin: 20.000 de nemți s-au înghesuit să protesteze. Poliția i-a forțat să ia distanță

”Termenul indicat de 'Covidiot' nu este, ca expresie a opiniei într-un discurs politic în pandemia de coronavirus, pasibil de urmărire în justiţie şi este acoperit de libertatea de exprimare protejată prin legea fundamentală”, au precizat procurorii.

ADVERTISING

Nu credem în covid nici dacă îi omorâm pe alții!

Protestele covidioților iau amploare

În ultimele săptămâni, Germania a fost scena unor proteste de masă contra măsurilor impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Marşurile au atras o mulţime diversă de activişti pentru drepturile omului, oameni care se opun vaccinărilor, dar şi neonazişti şi membri ai unor grupări de extremă dreapta, inclusiv din partidul de opoziţie Alternativa pentru Germania (AfD).

Manifestație de amploare la Berlin împotriva restricțiilor Covid: Sute de protestatari au fost arestați

Sâmbătă, poliţia din Berlin a întrerupt un protest contra măsurilor anti-COVID-19 şi a arestat 300 de persoane, după ce participanţii nu au purtat măşti şi nu au respectat distanţa socială, aşa cum li se ceruse.

În timpul protestului, unii participanţi au luat cu asalt scările sediului parlamentului, Reichstag, şi au agitat steaguri de extremă dreapta, acţiuni condamnate de ministrul de finanţe Olaf Scholz, social-democrat, şi de alţi politicieni marcanţi.

ADVERTISING

Și în România avem astfel de ”covidioți”, dar aici le spunem ”negaționiști”.

Protestul din Piața Victoriei față de tergiversarea dosarului 10 August, dublat de cel al negaționiștilor lui Cataramă

Citește și:

Românii nu vor respecta regulile, până nu le va fi pusă viața în pericol

Arafat, despre cei care au protestat în Piața Victoriei: Îi aşteptăm la spital. Sunt convins că nu or să scape


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇