Starea de alertă e prelungită iar: Sunt permise mitingurile electorale și protestele, dar cine refuză masca nu e lăsat să voteze

Starea de alertă e prelungită iar: Sunt permise mitingurile electorale și protestele, dar cine refuză masca nu e lăsat să voteze

Comitetul pentru Situații de Urgență a stabilit luni prelungirea cu încă 30 de zile a stării de alertă, iar Guvernul a adoptat hotărârea.

Măsurile discutate au ținut de campania electorală și ziua votului, dar s-a decis să fie permise și mitingurile electorale și protestele, cu participarea a cel mult 100 de persoane.

La secție, votanții vor trebui să poarte mască, să păstreze distanța, să își dezinfecteze mâinile atât la intrare, cât și la ieșire, și să își scaneze singuri buletinele, pentru a intra cât mai puțin în contact cu obiecte atinse și de alte persoane.

ADVERTISING

Cei care nu au masca ar putea să poată primi la secție una, însă Arafat a insistat că e cel mai bine să își aducă fiecare de acasă.

Alegătorii își vor da însă o dată masca jos, pentru a fi siguri că ei sunt cei de pe buletin și, astfel, să fie exclus votul multiplu.

Întrebat ce se întâmplă în cazul celor care refuză să poarte mască, șeful DSU a spus că aceștia vor putea fi împiedicați să voteze. Amintim că mai mulți specialiști au avertizat că votul este un drept constituțional și că nu poate fi limitat pentru refuzul de a purta mască.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În ce privește urna mobilă, s-a decis ca aceasta să meargă întâi la cei fără COVID, iar cei care numără aceste voturi să fie echipați special.

ADVERTISING

Liber la sporturile de contact, nu și la piscine în interior

Raed Arafat a mai arătat că măsurile celelalte au rămas neschimbate, menţionând însă că "au fost scoase sporturile de contact din partea sporturilor care sunt limitate".

De asemenea, el a spus că se vor putea organiza seminarii sau workshopuri în aceleaşi condiţii ca la teatre şi spectacole.

Întrebat de posibilitatea deschiderii piscinelor în interior, Arafat a spus că o astfel de discuție va avea loc în 15 zile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇