Cât de sigură e înfrângerea Gabrielei Firea la București? Interviu Video

Cât de sigură e înfrângerea Gabrielei Firea la București? Interviu Video
Nicușor Dan și-a lansat candidatura la Primăria Capitalei flancat de Ludovic Orban și Dan Barna

Nicușor Dan nu are victoria în buzunar, chiar dacă are un ușor avantaj în sondaje. Traian Băsescu încurcă destul de serios calculele pentru Primăria București, pe care Gabriela Firea o poate păstra pentru PSD, dacă oamenii nu merg la vot.

Diferența fundamentală dintre Gabriela Firea si Nicușor Dan este că Gabriela Firea dorește ca oamenii în București să fie în mare parte controlabili, șantajabili, manipulabili, iar pentru asta trebuie să rămână săraci, să depindă de ajutoare sociale, de bunăvoința primarului, spune pentru SpotMedia.ro europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan.

Siegfried Mureșan: Nicușor Dan e în avantaj, dar să nu plecăm în vacanță

Vin alegerile locale, iar Bucureștiul nu se numără printre orașele care seamană cu cele din Vest. Nu mai spune nimeni, ca în cărțile de memorii din secolul trecut, că este „Micul Paris”. Cum stă PNL, pentru alegerile locale, în ceea ce privește Bucureștiul, dar și în alte orașe care pot fi trecute codașe la absorbția fondurilor europene pe proiecte de modernizare?  

Nicușor Dan are susținerea deplină a PNL și a mea. Am vorbit pe larg cu el despre finanțarea europeană pentru proiectele pe care el le propune.

ADVERTISING

Înainte ca să prezinte un proiect pe fonduri europene, Nicușor Dan se asigură întotdeauna ca acel proiect chiar să poată fi finanțat în acest mod. Va asigur că toate proiectele pe care le va face pentru bucureșteni sunt eligibile pe fonduri europene și pot fi finanțate.

Cele 15 parcări mari de la marginea orașului pentru a reduce traficul din oraș, modernizarea liniilor de tramvai, achiziționarea de tramvaie, troleibuze, autobuze electrice, totul este eligibil pe fonduri europene.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La fel construcția de piste de biciclete, un sistem nou de semaforizare, o nouă generație de semafoare inteligente, toate aceste proiecte care duc la modernizarea Bucureștiului sunt eligibile pe liniile de finanțare legate de digitalizare, de protecția mediului.

Prioritățile lui Nicușor Dan sunt exact prioritățiile UE, noile domenii care duc la ridicarea calității vieții oamenilor.

În plus, în ziua când va deveni primar, Nicușor Dan va avea acces imediat la o rețea întreagă de primari din cadrul familei noastre politice, a Partidului Popular European, din celelalte țări membre ale UE. Va vedea exact ce proiecte s-au făcut, în capitale sau în orașe mai mici, deci ce putem prelua și noi pentru București.

Așadar, tot ce el propune este evaluat de dinainte și știm că este eligibil pe fonduri europene. E nevoie aici de voință și de interes.

ADVERTISING

Diferența fundamentală dintre Gabriela Firea si Nicușor Dan este că Gabriela Firea dorește ca oamenii în București să fie în mare parte controlabili, șantajabili, manipulabili, iar pentru asta trebuie să rămână săraci, să depindă de ajutoare sociale, de bunăvoința primarului.

Nicușor Dan dorește un București puternic, dezvoltat, cu oameni care să aibă locuri de muncă, în sectorul privat, oameni care să poată să dezvolte afaceri, să fie liberi și un oraș care să pună în centrul atenției cetățeanul: un oraș cu spații verzi, cu o calitate a vieții ridicată. Tot ce s-a făcut în Sibiu, în Oradea, în Timișoara se poate face și în București și chiar mai multe, pentru că este un oraș mai mare.

Până să ajungă acolo e nevoie, totuși, de voturi. Însuși Nicușor Dan spunea zilele trecute că victoria nu e o garanție. Pe sondaje se vede, într-adevăr, că diferența dintre el și Gabriela Firea poate fi plasată în marja de eroare. Trebuie să menționăm că și Traian Băsescu, înscris pe ultima sută de metri în cursă, ia un procent important, între 14 și 17 la sută.

Nimeni nu trebuie să se culce pe ureche în ceea ce privește alegerile locale din București.

Da, Nicușor Dan are susținerea PNL, cel mai puternic partid de pe scena politică în momentul de față, și are susținerea colegilor de la USRPLUS.

Aceste două partide îl susțin pe deplin și cu bună credință, însă acest lucru nu este suficient. Cel mai important lucru este votul oamenilor, și atunci spun că toți cei care nu doresc ca Bucureștiul să rămână la coada clasamentului, să fie un oraș prăfuit, poluat, aglomerat, subdezvoltat, controlat de Gabriela Firea, trebuie să iasă la vot pe 27 septembrie și să voteze cu Nicușor Dan, pentru că în aceste alegeri nu exista nuanțe de gri, există alb și negru.

Există Gabriela Firea și Nicușor Dan.

Cine nu o mai vrea pe Gabriela Firea trebuie să voteze cu Nicușor Dan, iar noi toți trebuie să ieșim la vot, findcă mereu când noi avem altceva mai bun de făcut, PSD iese la vot, iar votanții lor decid cine va conduce orașele noastre și cine va hotărî viitorul nostru în următorii ani.

Iar eu nu vreau ca votantul PSD să decidă și pentru mine, eu ies la vot pe 27 septembrie și votez.

Aveți dreptate, Nicușor Dan conduce în sondaje, este în fața Gabrielei Firea, însă diferența dintre cei doi nu ne dă dreptul să plecăm la mare sau la munte pe 27 septembrie.

Nicușor Dan are nevoie de votul fiecăruia dintre noi, ca atare trebuie să fim la vot.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇