Nicuşor Dan o compară pe Firea cu Elena Ceauşescu și arată ce ordine dă directorilor din Primărie și ce li se spune angajaților STB: ”Nu vota cu creierul, burta simte foamea!”

Nicuşor Dan o compară pe Firea cu Elena Ceauşescu și arată ce ordine dă directorilor din Primărie și ce li se spune angajaților STB: ”Nu vota cu creierul, burta simte foamea!”

Nicuşor Dan a prezentat miercuri un document intern semnat de primarul general pe 10 august 2018 prin care directorilor din Primărie li se interzicea să transmită informaţii publice consilierilor generali, fără acceptul edilului Gabriela Firea.

Totodată, candidatul a prezentat și indicații de vot primite de angajații STB, în care sunt avertizați că, chiar dacă au nemulțumiri și acum, după s-ar putea să le fie mai rău.

„Am spus de mai multe ori în campania aceasta că tot mandatul PSD la Primăria Capitalei a fost o spoială, în care această administraţie nu s-a ocupat de problemele reale ale Bucureştiului, ci a încercat, dimpotrivă, pe foarte mulţi bani publici, să prezinte publicului o realitate inventată, în care bucureştenii să constate cât de bine le este, când ei, de fapt, ştiu pe pielea lor că există poluare, că traficul este sufocant, ş.a.m.d.

ADVERTISING

Vă prezint, astăzi, un document intern semnat de primarul general, într-o dată simbolică, 10 august 2018. Acest document spune, nici mai mult nici mai puţin, decât că directorii din Primărie nu au voie să dea informaţii publice consilierilor generali, fără să aibă acceptul primarului general”, a afirmat Nicuşor Dan, miercuri într-o conferinţă de presă.

nicusor-dan-document-directori-pmp-aprobare-firea
Foto: Facebook/Nicușor Dan

Candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS la Primăria Capitalei se întreabă cum pot decide consilierii generali în numele bucureştenilor dacă nu au acces la informaţiile publice din PMB.

„Ne-am întors, deci, la epoca cabinetului numărul doi, în care tot ce se întâmpla în ţara asta trebuia să aibă viza de la tovarăşa Elena Ceauşescu. Cum este posibil aşa ceva în 2018? Cum pot directorii aceia să aibă iniţiativă? Cum pot consilierii generali să decidă în numele bucureştenilor în mandatul pe care bucureştenii li l-au dat, când ei nu au acces la informaţiile publice din Primărie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Este, deci, o lege a tăcerii pe care primarul general a impus-o în interiorul Primăriei Generale, tocmai, pentru a proiecta, pe banii noştri, o realitate diferită decât aceea pe care o trăim cu toţii”, a completat Dan.

”Votează cu cel ce ți-a dat, nu cu cel care promite. Dacă prezentul e acceptabil, viitorul poate fi sumbru”

O altă situație prezentată de Nicușor Dan a fost cea a mesajelor care le sunt chiar scrie pe tablă angajaților STB.

”Grotescă și revoltătoare propaganda PSD pentru alegerile de duminică din București! 'Nu vota cu creierul'! Asta le spun șefii de sindicat din STB angajaților STB, așa înțeleg acești șefi - puși pe lista PSD pentru Consiliul General al Capitalei - să mobilizeze lumea la vot pentru actualul primar și partidul ei.

ADVERTISING

Și asta se întâmplă în 2020, într-o autobază STB din București, care a fost practic transformată în sediu de campanie PSD. Cu Firea și PSD, ne-am întors în 1990, la Iliescu și FSN, la securiștii care-i puneau pe muncitori să scandeze 'Noi muncim, noi nu gândim!'. (...)

Așa se construiește un sistem corupt și risipitor, care îi îndeamnă pe oameni să nu gândească și, atunci când e nevoie, le interzice să vorbească. Vă aștept duminică la vot, ca să învingem împreună această administrație a dezastrului, care umilește bucureștenii și care și-a bătut joc de potențialul Capitalei!”, a mai spus candidatul dreptei.

mesaje-angajati-stb-alegeri-locale-2020-vot
Foto: Facebook/Nicușor Dan

Dezbaterea nu va mai avea loc

El a reamintit că a invitat-o la dezbatere pe Gabriela Firea, însă aceasta nu a vrut să participe. Nicuşor Dan mai spune că nu crede că Firea va veni nici la dezbatera de miercuri de la Realitatea Plus.

„Am adresat mai multe invitaţii către Gabriela Firea. Am răspuns la cel puţin 10 minciuni pe care le-a expus în spaţiul public despre ce aş fi spus eu, am vorbit despre pretinsele realizări cum ar fi: cei 50 de km de conductă înlocuiţi, un miliard de euro fonduri europene atrase şi tot felul de alte bazaconii.

O dezbatere publică ar fi fost o oportunitate în care bucureştenii să afle adevărul, prin confruntarea principalilor doi protagonişti la aceste alegeri locale. Gabriela Firea a refuzat. Vă aduceţi aminte tot şirul de discuţii. Mai întâi am invitat-o la televiziune şi a spus: aşteaptă, apoi am vrut să organizăm împreună, în sala de Consiliu, nu a dat, practic, niciun răspuns.

A existat, ieri, o invitaţie de la postul B1, nu a venit. Mai este, în seara aceasta, o invitaţie de dezbatere 1 la 1, de la postul Realitatea Tv, unde o să mă duc. M-aş bucura să vină! Nu cred că o să vină. Am vrut să avem această dezbatere, pentru ca bucureştenii să afle realităţile despre oraş, să compare proiectele cu care fiecare din candidaţii care au şanse să câştige vin. Cred că această dezbatere nu o să aibă loc şi nu din vina mea”, a mai spus Nicuşor Dan. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇