Nicușor Dan: Bătălia se va da între mine și Piedone. Într-o societate normală, un personaj ca Firea nu ar mai trebui să deschidă gura

Nicușor Dan: Bătălia se va da între mine și Piedone. Într-o societate normală, un personaj ca Firea nu ar mai trebui să deschidă gura

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a spus că bătălia pentru şefia PMB se va da între el şi Cristian Popescu Piedone.

„Am văzut şi eu decizia coaliţiei. Dovedeşte o dată în plus modul în care au acţionat până acum, că nu e imposibil să faci un program electoral în şase săptămâni şi jumătate. În configuraţia actuală, în continuare, primele două şanse le am eu şi Piedone.

De altfel, în sondajul făcut acum o lună, unul din slide-uri se referă la această posibilitate şi Piedone era mult înaintea Gabrielei Firea, chiar dacă ea era susţinută de toată Coaliţia. Eu spun azi că bătălia, fiind alegeri într-un singur tur, că lupta se va da între mine şi Piedone”, a afirmat Nicuşor Dan, într-o intervenţie telefonică făcută marţi la Digi 24.

ADVERTISING

Primarul Capitalei a mai spus că există doi candidaţi de stânga stângă, Gabriela Firea şi Cristian Popescu Piedone, ambii cu legături cu speculatori imobiliari.

„Firea a propus în Consiliul General, în mandatul ei, cele cinci planuri urbanistice zonale de sector, toate anulate şi suspendate de instanţă şi Piedone s-a luptat din răsputeri să rămână în viaţă acest PUZ de sector, deşi Curtea de Apel Bucureşti l-a anulat. Firea a dat sute de autorizaţii de construire ilegale, dând metri pătraţi de spaţiu în plus faţă de cât era legal.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

A semnat nenumărate acte ilegale în domeniul urbanismului. Am hotărâri judecătoreşti. Într-o societate normală, un personaj ca ăsta nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”, a explicat edilul general.

El a mai precizat că Piedone este un interlop, în definiţia din Dicţionarul Explicativ al Limbii Române.

„E condamnat penal, în toate deplasările sale e însoţit de nişte oameni din Clanul Sportivilor, deci se încadrează în definiţia de interlop”, a completat Nicuşor Dan.

PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei, renunţând astfel la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu după 14 ore de negocieri.

ADVERTISING

Ca urmare a acestei hotărâri, social-democrata Gabriela Firea şi liberalul Sebastian Burduja revin în poziţiile de candidaţi pentru Primăria Generală, cei doi anunţându-şi, anterior desemnării lui Cîrstoiu, intenţia de a candida.

Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, pe Facebook, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei. El a precizat că nu a luat decizia de face un pas înapoi „pentru că un medic nu abandonează niciodată”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇