Nicușor Dan a rămas singur la conducerea PMB. I-a retras atribuțiile viceprimarului liberal, iar cel USR demisionase deja UPDATE

Nicușor Dan a rămas singur la conducerea PMB. I-a retras atribuțiile viceprimarului liberal, iar cel USR demisionase deja <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că i-a retras atribuțiile viceprimarului PNL, Stelian Bujduveanu.

„Timp de trei ani, a existat o majoritate de dreapta în Consiliul General al Municipiului București, formată din PNL, USR și PMP.

Acum PNL a decis să formeze o altă majoritate  alături de PSD care nu se mai potrivește cu poziţia pe care domnul viceprimar PNL o avea.

Este ilogic ca viceprimarul să fie simultan și în opoziție cu primarul general, și să lucreze în aparatul de specialitate al primarului”, a transmis Nicușor Dan, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit PMB, de la finele anului 2020 până astăzi, viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a avut delegată coordonarea următoarelor direcții:

•         Direcția Transporturi, cu excepția Serviciului Autorizări Auto

•         Direcția Patrimoniu, cu excepția gestionării spațiilor cu activitate medicală

ADVERTISING

•         Direcția Urmărire Investiții din cadrul Direcției Generale Investiții

•         Serviciul Învățământ Turism din cadrul Direcției Cultură, Învățământ, Turism în ceea ce privește partea de turism

•         Administrația Străzilor București

•         Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane

•         Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București, în ceea ce privește patrimoniul municipalității

•         Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitan București

•         Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

•         Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Deratizare, Dezinsecție, Dezinfecție București

•         Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică București Ilfov

•         Societatea de Transport București

Viceprimarul USR, Horia Tomescu, a demisionat în septembrie 2023 și nu a fost înlocuit.

Tomescu a invocat motive personale pentru demisie. Surse din partid au precizat, însă, pentru Spotmedia.ro, că Tomescu a intrat în conflict cu conducerea executivă a USR și acesta ar fi fost motivul pentru care s-a retras.

Reacţia lui Ciucă

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a calificat decizia lui Nicuşor Dan ca fiind absolut copilărească.

„O decizie absolut copilărească, pe principiul să iau jucăriile cuiva. Primăria Capitalei are nevoie de coerență în actul de management și ca atare nu poți să privezi un viceprimar care este ales și care are atribuții în conformitate cu legea și să îl lași să nu mai facă nimic. Înseamnă că îl plătim să stea”, a spus Nicolae Ciucă, la lansarea candidatului PNL-PSD pentru Primăria Capitalei.

ADVERTISING

Ciucă crede spune că vineri va fi aprobat şi bugetul Capitalei.

„Dacă dumnealui a decis așa, atunci îi respectăm decizia. Cert este că la nivelul filialei PNL București s-a decis ca împreună cu filiala PSD București să aibă acele amendamente pe proiectul de buget, se analizează aceste amendamente, se convoacă vineri o ședință a Consiliului local și vineri va fi aprobat bugetul. Nu este normal ca cetățenii din București să sufere din cauza unei astfel de decizii”, a adăugat liderul PNL.

PNL îl acuză pe Nicușor Dan că servește „interese de partid”

La scurt timp după ce Nicușor Dan a anunțat că îi retrage atribuțiile viceprimarului Stelian Bujduveanu, PNL București a reacționat printr-un comunicat de presă.

„Prin gestul său, Nicuşor Dan a ieşit clar din postura de independent şi manager al Primăriei Capitalei, pe care a promovat-o atât de mult, şi a intrat în rolul politicianului cu interese de partid.

Stelian Bujduveanu este viceprimarul PNL, care a avut o activitate ireproşabilă timp de patru ani la Primăria Capitalei, cu rezultate consistente, dar dintr-o dată atribuţiile i-au fost revocate. Şi asta după ce Stelian Bujduveanu a făcut propuneri pentru o mai judicioasă folosire a banilor din bugetul Capitalei”, se arată în comunicatul PNL.

Liberalii susțin că motivul invocat de Nicușor Dan pentru retragerea atribuțiilor lui Bujduveanu – anume că aceasta a trecut în Opoziție, alături de PSD –  arată că primarul general nu înțelege „importanța lucrului în echipă”.  

„În fapt, e vorba de efortul de a debloca bugetul Capitalei, susţinând totodată amendamente pentru îmbunătăţirea lui, amendamente ce vor fi aprobate mâine, în beneficiul bucureştenilor.

Vorbim despre bani pentru termoficare şi transport public, aşa cum a solicitat PNL de mai bine de o lună de zile, şi de alte proiecte bune pentru Bucureşti, cum este străpungerea Ciurel (...)”, se mai arată în comunicatul emis de PNL.  


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇