După 3 ani și 4 luni la conducerea Primăriei Municipiului București (PMB), Nicușor Dan încearcă să mai obțină un mandat.
Pe măsură ce se apropie alegerile din iunie 2024, despre modul în care actualul primar general a administrat Bucureștiul se vorbește cu tot mai multă patimă. Unii îl aplaudă. Alții îi reproșează lucrurile care încă merg prost, în Capitală.
Ca să ne reamintim ce-a promis Nicușor Dan în precedenta campanie electorală și să stabilim ce a făcut, concret, începem astăzi un bilanț al mandatului primarului general.
Acesta va fi fundamentat pe cifre și pe cât spune PMB că s-a realizat din ceea ce a promis Nicușor Dan, în campania electorală din 2020.
L-am invitat pe Nicușor Dan la podcastul Citizen, dar acesta a dorit ca instituția pe care o conduce să răspundă în scris la întrebările noastre.
Per total, pentru realizarea acestui episod al podcastului Citizen, am trimis Biroului de Presă al PMB 18 solicitări de informații. Per total, au fost 149 de întrebări.
PMB ne-a răspuns la toate solicitările trimise.
Ce vedeți la podcast și ce veți citi pe spotmedia.ro, în zilele următoare
Am pornit de la programul electoral pe baza căruia a fost ales Nicușor Dan, în septembrie 2020.
Îl găsiți, integral, mai jos:
Am selectat promisiunile cu impact major asupra vieții bucureștenilor. Și am încercat să vedem - cu ajutorul PMB - cât s-a realizat, pentru fiecare promisiune.
De ce e important să facem asta? Din două motive.
Înainte de toate, ne e de folos tuturor să înțelegem cât de bine a mers Primăria Capitalei, din toamna lui 2020 încoace.
Apoi, un raport între cât a promis și cât a realizat Nicușor Dan ne-ar putea fi de folos atunci când vom citi următorul său program electoral.
Iată minutele la care am vorbit - în noul episod de podcast - despre ce a promis și ce a făcut Nicușor Dan cu privire la:
- 2:00 - banda unică
- 6:09 - strategia de parcare
- 10:07 - cele 15 mari parcări la marginea Capitalei
- 17:07 - Planul Urbanistic General (PUG)
- 21:01 - încurajarea dezbaterii publice
- 24:47 - piste de bicicletă și shared lanes
- 32:07 - semaforizare inteligentă
- 36:03 - trenul metropolitan
- 40:05 - modernizarea liniilor de tramvai
- 41:59 - transformarea autobuzelor vechi în troleibuze
- 44:35 - Registrul Spațiilor verzi. Centura Verde a Capitalei. Pădurea urbană din spatele stadionului Ghencea
- 50:35 - calitatea aerului
- 54:09 - Dâmbovița - axă creativă
- 57:20 - creșe și after school-uri
- 59:18 - situația consolidărilor
- 1:03:51 - termoficare
- 1:07:43 - probleme sociale
Urmărește, mai jos, întreaga discuție de podcast, în format video, pe Youtube:
Urmărește site-ul spotmedia.ro, în zilele următoare, ca să afli - din articolele pe care le vom publica - mai multe cifre și informații de context despre subiectele pe care le-am discutat la podcast.