Ministrul Agriculturii le-a promis protestatarilor o mai bună comunicare prin comunicate de presă explicite

Ministrul Agriculturii le-a promis protestatarilor o mai bună comunicare prin comunicate de presă explicite

Ministrul Agriculturii Florin Barbu a anunţat că, după cinci ore de dezbateri, fermierii din Botoşani şi Timiş au înţeles că în bugetul Ministerului există bani pentru toate problemele lor, iar prin actele normative adoptate şi pe care Guvernul le va adopta în săptămânile viitoare, vor fi rezolvate revendicările acestora.

„Discuţii cu fermierii din Botoşani şi Timiş! După cinci ore de dezbateri, fermierii din Botoşani şi Timiş au înţeles că în bugetul Ministerului există bani pentru toate problemele lor şi că prin actele normative adoptate şi pe care le vom adopta în săptămânile viitoare, vom rezolva revendicările lor”, a scris Florin Barbu, miercuri pe Facebook.

DISCUȚII CU FERMIERII DIN BOTOȘANI ȘI TIMIȘ ❗️🤝După 5 ore de dezbateri, fermierii din Botoșani și Timiș au înțeles că…

Publicată de Florin Barbu pe Miercuri, 24 ianuarie 2024

Acesta a mai spus că se bucură că „dialogul a fost soluţia şi le-am promis că vom avea o comunicare mult mai bună, prin comunicate de presă cât mai explicite şi întâlniri periodice”.

ADVERTISING

„Sunt alături, ca întotdeauna, de fermierii noştri şi le mulţumesc tuturor pentru răbdare, munca depusă şi implicare!”, a conchis ministrul Agriculturii. 

Zilele trecute, Florin Barbu a fost cel care a creat un incident care l-a făcut pe premierul Ciolacu să invoce o problemă de comunicare.

Mai exact, ministrul Agriculturii a spus luni că va cere demisia comisarului european pe Agricultură, dacă nu susţine solicitarea României privind derogarea de la 4% pârloagă pe terenurile agricole.

"Mâine (marţi - n.red.), chiar în Consiliul de Miniştri, ca România, şi-mi asum acest lucru, în calitatea mea de ministru, să-i cer demisia public comisarului pentru că nu respectă un vot dat de 15 state.(...)

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Este pentru prima oară în Consiliul de Miniştri când un stat prin reprezentant, adică prin ministrul Agriculturii, pe care îl aveţi în faţă, va cere demisia în Consiliul de Miniştri a comisarului european pe Agricultură".

Pus într-o situație deloc comodă, premierul Marcel Ciolacu s-s scos cum a putut. El a zis că nu a cerut nimeni demisia comisarului pe Agricultură, însă, „pentru câteva luni, nu e un capăt de țară să cerem demisia cuiva”.

”Nu a cerut nimeni. Am vorbit şi cu dna Luminiţa Odobescu, am transmis foarte clar. Domnul ministru a spus foarte clar, dacă nu suntem în stare niciunul, ne dăm cu toţii demisia, în frunte cu comisarul european. Acum, pentru câteva luni, nu e un capăt de ţară să cerem demisia cuiva”, a declarat Marcel Ciolacu, marţi, după consultările de la Ministerul Afacerilor Interne.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇