Ciolacu ne spune că n-am înțeles bine: Nu a cerut nimeni demisia comisarului european pe Agricultură

Ciolacu ne spune că n-am înțeles bine: Nu a cerut nimeni demisia comisarului european pe Agricultură

Premierul Marcel Ciolacu spune că nu a cerut nimeni demisia comisarului pe Agricultură, însă, „pentru câteva luni, nu e un capăt de țară să cerem demisia cuiva”.

”Nu a cerut nimeni. Am vorbit şi cu dna Luminiţa Odobescu, am transmis foarte clar. Domnul ministru a spus foarte clar, dacă nu suntem în stare niciunul, ne dăm cu toţii demisia, în frunte cu comisarul european. Acum, pentru câteva luni, nu e un capăt de ţară să cerem demisia cuiva”, a declarat Marcel Ciolacu, marţi, după consultările de la Ministerul Afacerilor Interne.

ADVERTISING

El a amintit că și România a avut un post de comisar european pe Agricultură, respectiv Dacian Cioloș.

”Ştiu că am avut şi noi un comisar pe agricultură. Eu nu îmi aduc aminte de nimic notabil ce s-a întâmplat în acea perioadă. Poate îl întrebaţi”.

Însă ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a fost foarte clar, luni, când a spus că va cere demisia comisarului european pe Agricultură, dacă nu susţine solicitarea României privind derogarea de la 4% pârloagă pe terenurile agricole.

Iată citatul exact:

"Mâine (marţi - n.red.), chiar în Consiliul de Miniştri, ca România, şi-mi asum acest lucru, în calitatea mea de ministru, să-i cer demisia public comisarului pentru că nu respectă un vot dat de 15 state.(...)

ADVERTISING

Este pentru prima oară în Consiliul de Miniştri când un stat prin reprezentant, adică prin ministrul Agriculturii, pe care îl aveţi în faţă, va cere demisia în Consiliul de Miniştri a comisarului european pe Agricultură".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇