Mesajul președintelui Iohannis pentru ziua votului

Mesajul președintelui Iohannis pentru ziua votului

Președintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj pentru ziua de duminică, când românii sunt chemați la urne să își aleagă reprezentanții locali.

Șeful statului a explicat, într-un mesaj video publicat pe Twitter, de ce sunt importante alegerile locale din 27 septembrie.

”În această duminică, pe 27 septembrie, mergem la urne pentru a decide cui încredințăm responsabilitatea administrării comunităților noastre. De ce este această alegere atât de importantă? Pentru că de cei care vor câștiga depinde ca școala și spitalul din localitatea în care trăim să fie modernizate, drumurile să fie reparate și problemele din trafic rezolvate”, afirmă Iohannis în mesajul video.

ADVERTISING

Alegeri locale 2020: Vezi toţi candidații înscrişi în cursă din localitatea ta

Totodată, președintele face apel la români să se protejeze la vot, în condițiile în care aceste alegeri au loc într-un context deosebit - pandemia de COVID-19.

Klaus Iohannis punctează că riscul de infectare în secția de vot poate fi redus la minimum dacă sunt respectate câteva reguli de bază.

”Dacă toată lumea va respecta câteva reguli de bază, care în esență se rezumă la purtarea corectă a măștii de protecție, păstrarea distanței, evitarea aglomerării, igiena mâinilor și dezinfectarea obiectelor folosite în comun, atunci riscul infectării în secțiile de votare este redus la minimum.

ADVERTISING

Cine sunt cei 85 de candidați la primăriile de sector din București

De aceea, vă încurajez, dragi români, mergeți la vot în număr cât mai mare! Alegeți-i pe cei care pot să facă ceva pentru dezvoltarea orașului sau a comunei în care trăiți”, mai spune şeful statului.  

Președintele Iohannis a vorbit despre alegerile locale și la conferința de presă cu care ne-a obișnuit în fiecare săptămână.

El declara, miercuri, că ”au mai rămas doar câteva zile până la un moment definitoriu” și făcea apel la populație să voteze în număr cât mai mare.

ADVERTISING

Citește și:

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇