Mesajul lui Cioloș pentru cei care se tem că a căzut în capcana lui Iohannis: Nu e cazul să se îngrijoreze nimeni pentru cariera sau candidatura mea la președinție

Mesajul lui Cioloș pentru cei care se tem că a căzut în capcana lui Iohannis: Nu e cazul să se îngrijoreze nimeni pentru cariera sau candidatura mea la președinție

Premierul desemnat Dacian Cioloș le-a transmis marți un mesaj celor care s-au arătat îngrijorați că a intrat într-un joc politic la finalul căruia el va fi singurul care pierde.

Amintim că principalele scenarii vehiculate de lideri politici sau de opinie în ultimele aproape 24 de ore, de la desemnarea lui CIoloș, au fost că fie acesta e împins înspre PSD și AUR, pentru a se discredita, fie că e folosit doar pentru un răgaz, și în final, cum nu va putea aduna o majoritate, Iohannis va avea posibilitatea să-l desemneze legal pe Cîțu premier.

ADVERTISING

Cioloș spune că situația României nu are răbdare cu jocuri politice și că el a făcut ceea ce a considerat normal - să ofere soluții la crizele actuale.

”Am primit sute de întrebări și mesaje legate de nominalizarea mea ca premier în acest moment de criză. Cei care mi-au scris sunt îngrijorați că am fost atrași într-o capcană politică sau că mi s-a oferit această soluție pentru a mi se închide oportunitatea unei candidaturi prezidențiale. Îmi doresc să lămuresc această situație, pentru a nu continua speculații sau îngrijorări care nu-și au rostul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Din perspectivă politică, trebuie să înțelegeți că suntem al treilea partid ca număr de mandate parlamentare, dar singurul care a prezentat o soluție politică la criza actuală. Nu suntem blocați în probleme interne, nu jucăm criza politică gândindu-ne la voturile de peste doi ani. Pur și simplu, am făcut ceea ce trebuie să facă un partid politic: să își asume o situație de criză și să răspundă pe măsura momentului în care ne găsim.

Ideea că se câștigă timp printr-o astfel de nominalizare este o greșeală profundă. Nu suntem într-o situație de calm și bunăstare socială în care să ne permitem să tărăgănăm decizii măsurând cu șublerul ce avantaje ne ies dacă speculăm momentul. Noi am ales să acționăm.

ADVERTISING

Din perspectivă personală, cred că ar trebui să existe mai multă îngrijorare pentru cei bolnavi și care nu au loc în spitale sau de cum se vor plăti facturile în această iarnă. Nu e cazul să se îngrijoreze nimeni pentru cariera mea politică sau pentru candidatura mea la președinție. Suntem în plină pandemie și se pierd sute de vieți omenești în fiecare zi, iar societatea noastră trebuie să iasă din fascinația jocului politic și să se îngrijoreze pentru adevăratele motive.

Principala greșeală a politicienilor este că au crezut mereu că totul este despre ei. Guvernarea este despre cum se vor descurca românii în aceste luni dificile în care pandemia amenință pe fiecare dintre noi, iar facturile sunt o povară peste care unii dintre noi nu vor fi în stare să treacă”, a scris Cioloș pe Facebook.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇