După ce a spus că nu va susține un nou ”Guvern Zero”, Ciolacu e supărat că nu e prima opțiune pentru Cioloș: Am înţeles că nu discută cu PSD, îi urez succes!

După ce a spus că nu va susține un nou ”Guvern Zero”, Ciolacu e supărat că nu e prima opțiune pentru Cioloș: Am înţeles că nu discută cu PSD, îi urez succes!

Marcel Ciolacu va discuta cu Dacian Cioloş, dacă va fi invitat, dar i se pare ”total neserioasă” abordarea premierului desemnat care consideră PSD a doua opţiune.

”Discuţii putem avea, nu am nicio problemă, e ceva firesc în politică să stăm de vorbă, dar am înţeles de la domnul Cioloş că nu discută cu PSD, îi urez succes.

Îl anunţ pe domnul Dacian Cioloş că PSD nu este a doua opţiune. Este cel mai mare partid din România, este partidul care a câştigat alegerile şi mi se pare o abordare total neserioasă din partea domniei sale să considere PSD a doua opţiune”, a spus marţi liderul PSD.  

ADVERTISING

Întrebat dacă exclude susţinerea unui guvern condus de Dacian Cioloş, Ciolacu a declarat: ”Vrem să avem în România iarăşi un Guvern Zero? Am văzut ce a putut domnul Dacian Cioloş când a fost prim ministru”.  

Liderul social-democraţilor îl acuză pe premierul desemnat că vine cu ”poveşti nemuritoare cu reforme”, deşi s-a aflat la guvernare în ultima perioadă. 

”Ne trebuie un guvern stabil, cu o majoritate largă în Parlament”, a mai afirmat Ciolacu.  

”Dacă există o majoritate pentru alegeri anticipate, se ajunge la anticipate, indiferent dacă vrea sau nu preşedintele”

Ăe de altă parte, liderul PSD spune că, dacă va exista o majoritate pentru alegeri anticipate, se va ajunge acolo, indiferent dacă vrea sau nu preşedintele.

ADVERTISING

”Preşedintele pune în aplicare, conform Constituţiei, ce hotărăşte o majoritate. Dacă există o majoritate pentru alegeri anticipate, se ajunge la anticipate, indiferent dacă vrea sau nu preşedintele”, a subliniat Ciolacu.

Întrebat dacă desemnarea lui Dacian Cioloş este un pas spre anticipate, Ciolacu a afirmat: ”Dacă nu creionează o majoritate, este un pas către anticipate”.  

Întrebat, de asemenea, dacă parlamentarii ar vota pentru ajungerea la anticipate, Ciolacu a spus că ”parlamentarii PSD vor respecta decizia partidului şi, dacă este nevoie să ajungem la anticipate, vor ajunge la anticipate, indiferent dacă îşi pierd sau nu mandatele”.  

ADVERTISING

Liderul PSD a declarat luni, după discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis, că social-democraţii i-au transmis acestuia că, fără o majoritate consistentă în Parlament, nu se poate vorbi de un guvern minoritar, indiferent de formaţiunea politică.  

”Din punctul nostru de vedere, se va crea o majoritate pentru anticipate”, a afirmat atunci Ciolacu. 

Liderul USR Dacian Cioloş a declarat, marţi, că miercuri va avea loc o primă întâlnire la nivel de lideri cu UDMR şi PNL, pentru a discuta despre formarea unei majorităţi şi despre colaborarea la guvernare. De asemenea, vor avea loc discuţii şi cu reprezentanţii minorităţilor naţionale din Parlament.

”Nu e intenția noastră de a negocia o majoritate cu PSD sau cu AUR. Am spus-o foarte clar, nu avem compatibilități politice. Obiectivul meu acum este să discut cu colegii de coaliție, eu sper să nu trebuiască să ajungem la 10 zile, e o perioadă de criză”, a spus Cioloș.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇