Ciolacu nu crede că se va putea crea o majoritate pentru un guvern stabil, dar îl sprijină pe premierul demis Cîțu: Parlamentul va prelua tot ceea ce nu poate face Guvernul

Ciolacu nu crede că se va putea crea o majoritate pentru un guvern stabil, dar îl sprijină pe premierul demis Cîțu: Parlamentul va prelua tot ceea ce nu poate face Guvernul

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, după consultările cu președintele Iohannis la Palatul Cotroceni, că există două variante în acest moment – majoritate pentru guvernare sau pentru alegeri anticipate – el dând asigurări că tot ce nu mai poate face guvernul demis Cîțu va fi făcut de Parlament, pentru ca românii să nu aibă de suferit.

”Fără o majoritate consistentă în Parlament nu se poate vorbi de un guvern minoritar, al oricărei formațiuni (…) Ori se creează o majoritate pentru un eventual guvern, ori se va crea o majoritate pentru alegerile anticipate”, a declarat Marcel Ciolacu, după ieșirea de la Cotroceni, precizând că PSD susține în continuare varianta alegerilor anticipate, din cauza crizei cu care ne confruntăm, ”socială, economică, sanitară profundă”.

ADVERTISING

”Nu credem că se va putea crea în acest moment o majoritate pentru un guvern stabil (...) Până atunci, l-am asigurat și pe președinte că romanii nu pot fi abandonați și tot ceea ce nu poate face Guvernul va fi preluat de către Parlament.

PSD, cel mai mare grup din Parlament, va lucra 24 de ore din 24. Deja am depus atat la Camera Deputaţilor, cât si la Senat solicitările pentru plafonarea prețurilor la gaze, sperăm ca săptămâna viitoare legea să mearga la promulgare.

La fel vom aborda toate solicitarile Guvernului”, a anunțat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Reamintim că, fiind demis prin moțiune de cenzură, Guvernul Cîțu are blocate o serie de atribuții, printre care și adoptarea de ordonanțe de urgență.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebat de jurnaliști dacă asta nu înseamnă o susținere a guvernului minoritar Cîțu și dacă, în acest mod, guvernul demis poate rămâne până la anul în funcție, Marcel Ciolacu și-a mai nuanțat declarațiile, spunând că PSD va susține în Parlament toate măsurile care sunt urgenţe pentru români și că termenul până la care va rămâne actualul guvern în funcție depinde de președintele Iohannis.

Urmărește conferința de presă organizată de delegația PSD după ieșirea de la consultări:

Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Corina Ene, Corneliu Ștefan și Ionuț Pucheanu la sediul PSD - 11.10.2021

Conferință de presă susținută de Marcel Ciolacu, președintele PSD, Paul Stănescu, secretarul general al PSD, Corina Ene, primarul comunei Căbești, jud. Bihor, Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița și Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați, după consultările cu partidele și formațiunile politice parlamentare de la Palatul Cotroceni, la sediul PSD

Publicată de Partidul Social Democrat pe Luni, 11 octombrie 2021

Președintele a declarat zilele trecute că nu știe ”dacă prima rundă de consultări va duce la o soluţie”.

ADVERTISING

Dacian Cioloș a anunțat luni la prânz că USR merge la consultări cu propunere de premier și un pachet de măsuri foarte clare, în timp ce liderul PNL Florin Cîțu a declarat după consultări că: Nu am avansat o propunere de premier la Cotroceni. Vom face ceea ce este mai bine pentru PNL și pentru români

Urmărește principalele momente și declarații legate de consultările de azi pe Spotmedia.ro: LIVE Iohannis și partidele încearcă să găsească un nou premier. Iese azi fum alb?

Programul consultărilor de azi:

  • 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL);
  • 13:00 –Partidul Social Democrat (PSD);
  • 14:00 – Uniunea Salvați România (USR);
  • 16:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);
  • 16:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
  • 17:00 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.

Alte articole pe tema crizei politice:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇