Marcel Ciolacu a anunțat reducerea posturilor la ministerele Cercetării și Familiei

Marcel Ciolacu a anunțat reducerea posturilor la ministerele Cercetării și Familiei

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că procesul de reorganizare administrativă continuă cu încă două ministere, Ministerul Cercetării şi Ministerul Familiei.

Ciolacu a declarat vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că toate ministerele vor avea o structură mai suplă, cu proceduri care să reducă birocraţia.

“Continuăm procesul de reorganizare a administraţiei centrale şi de reducere a posturilor cu încă două ministere. Este vorba despre Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. Ne vom ţine de calendarul prevăzut astfel încât la jumătatea anului toate ministerele să aibă o structură mai suplă şi eficientă, cu proceduri care să reducă birocraţia”, a afirmat Marcel Ciolacu.

ADVERTISING

Ministerul Familiei a fost înființat în noiembrie 2021, odată cu învestirea Guvernului PNL-PSD-UDMR condus de Nicolae Ciucă, iar în fruntea sa a fost numită Gabriela Firea.

Anul trecut, în luna iunie, Gabriela Firea şi-a dat demisia, în urma scandalului legat de neregulile găsite în azilele din judeţul Ilfov. În locul său a fost numită Natalia Intotero.

Ulterior, preşedintele USR, deputatul Cătălin Drulă, i-a cerut premierului Marcel Ciolacu să desfiinţeze Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

ADVERTISING

„Acum, că a plecat Gabriela Firea, este momentul ca premierul Marcel Ciolacu să desfiinţeze şi ministerul inutil creat special pentru ea. Ministerul Familiei a fost o construcţie artificială, care doar a consumat bani pentru PR, chirii şi un extra-aparat inutil. Oprirea risipei bugetare şi reducerea deficitului bugetar pot începe cu comasarea la loc cu Ministerul Muncii”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇