Noii miniștri ai lui Ciolacu au depus jurământul cu cruci ample, într-o ceremonie de nici 4 minute (Galerie foto & Video)

Ceremonia de depunere a jurământului a noilor miniștri din Guvernul Ciolacu pentru Muncă și Familie, 19 iulie 2023
Noii miniștri ai lui Ciolacu au depus jurământul cu cruci ample, într-o ceremonie de nici 4 minute (Galerie foto & Video)

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri dimineață, decretele de numire în funcțiile de ministru al Muncii și ministru al Familiei pentru Simona Bucura-Oprescu și, respectiv, Natalia Intotero.

Cele două au depus jurământul la Cotroceni, într-o ceremonie ce a început la ora 14:00 și în mai puțin de 4 minute era deja încheiată.

Chiar dacă nu a ținut mâna pe Biblie, ci pe mapă și apoi pe un pix, Simona Bucura-Oprescu a încheiat rostirea jurământului cu o cruce amplă.

Natalia Intotero a avut însă grijă să se asigure că lasă o amprentă perfectă pe coperta Bibliei, urmărindu-și atent palma în timp ce o lipea de cartea sfântă. Și ea și-a încheiat jurământul tot cu semnul crucii.

ADVERTISING

Șeful statului nu a făcut nicio declarație la final, doar le-a urat succes celor două în timp ce ele îi înmânau mapa. Din partea Guvernului a participat la ceremonia doar premierul Marcel Ciolacu, abia venit de la prânzul cvasi-secret cu Viktor Orban.

Natalia Intotero a fost ministru pentru Românii de Pretutindeni în Guvernul Dăncilă şi secretar de stat în Ministerul de Externe în timpul guvernării Ponta. Este la al treilea mandat de parlamentar din partea PSD. Din decembrie 2020 conduce Comisia pentru Învăţământ din Camera Deputaţilor.

ADVERTISING

Simona Bucura-Oprescu este preşedintele Comisiei pentru Administraţie Publică din Camera Deputaţilor. A fost aleasă parlamentar de Argeş pe listele PSD mai întâi în 2012, apoi în 2016 şi 2020. Numele său a mai fost vehiculat pentru Ministerul Muncii la rotativa guvernamentală din luna iunie, însă conducerea PSD a preferat atunci ca Marius Budăi să-şi continue mandatul.

Desemnarea lor a fost decisă în PSD luni, după ce la finalul săptămânii trecute Gabriela Firea şi Marius Budăi au demisionat, în contextul scandalului legat de tratamentul inuman la care erau supuşi vârstnicii în unele azile.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a unor membri ai Guvernului

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇