Iohannis îi apără funcția lui Turcan în scandalul azilelor: Demisiile politice au fost suficiente, este important să se găsească vinovații (Video)

Iohannis îi apără funcția lui Turcan în scandalul azilelor: Demisiile politice au fost suficiente, este important să se găsească vinovații (Video)

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat luni, de la Bruxelles, apelul PSD pentru demisia de onoare a Ralucăi Turcan din fruntea Ministerului Culturii, considerând că demisiile Gabrielei Firea și a lui Marius Budăi au fost suficiente.

„Cred că demisiile politice au fost suficiente, pentru moment este important să se găsească toate persoanele care efectiv s-au făcut vinovate de grozăviile care au fost descoperite”, le-a răspuns șeful statului jurnaliștilor care l-au întrebat, la sosirea la Summitul Uniunea Europeană – Comunitatea Statelor Latino-Americane şi Caraibiene (CELAC), cum comentează tensiunile politice de acasă.

ADVERTISING

Președintele a asigurat că în zilele următoare va face și numirile pentru ministerele Muncii și Familiei.

„Cele două portofolii aşteaptă noi titulari. Premierul m-a informat despre intenţia de a pune două perasoane şi probabil miercuri deja vor depune jurământul”, a afirmat Iohannis. 

Reamintim că nominalizările PSD sunt Simona Bucura Oprescu, în locul lui Marius Budăi, și Natalia Intotero, în locul Gabrielei Firea.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat luni că şi Raluca Turcan, fiind una din persoanele care au avizat azile ale groazei, ar trebui să facă un pas în spate, pentru că este un gest de demnitate politică.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În replică, Turcan a spus că la momentul acreditării centrului din Voluntari totul era „în regulă din punct de vedere al formalităților legale”.

Declarații de presă susținute înaintea participării la Summitul UE-CELAC (Bruxelles)

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇