Reacția Ralucăi Turcan, după ce PSD i-a cerut demisia. Stroe îi dă replica lui Romașcanu: Îi e dor de un post în Guvern

Reacția Ralucăi Turcan, după ce PSD i-a cerut demisia. Stroe îi dă replica lui Romașcanu: Îi e dor de un post în Guvern

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a reacţionat, luni, după ce PSD i-a cerut să îşi dea demisia în urma scandalului azilelor de bătrâni.

”La momentul acreditării centrului din Voluntari, toate lucrurile erau în regulă din punctul de vedere al formalităţilor legale. Semnarea acreditării este o cerinţă administrativă şi o obligaţie legală, dacă sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege.

Sunt acreditaţi peste 5.500 de furnizori de servicii sociale publice sau private la nivel naţional (pe an sunt de ordinul sutelor).

ADVERTISING

Oricine intervine pentru a acoperi nereguli în activitatea unor astfel de centre, pentru a ascunde nerespectarea obligaţiilor în derularea activităţii sau pentru a bloca aflarea adevărului trebuie să plătească”, spune ministrul Culturii, pe Facebook.

”Sunt ferm convinsă că ancheta va scoate la iveală cine se face vinovat de astfel de lucruri şi că făptuitorii vor fi pedepsiţi”, mai scrie Turcan.

Stroe: Lui Romaşcanu îi e dor de un post în Guvern

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni pentru News.ro că singurele demisii fireşti au fost ale miniştrilor şi responsabililor care au avut legătură cu ororile din azilele groazei, iar PNL nu are motive să ceară vreunui liberal demisia.

”În acest caz, am avut o demisie firească şi una voluntară. Singurele demisii fireşti au fost cele ale miniştrilor şi responsabililor care au avut legătură cu ororile din azilele groazei. PNL nu are motive pentru a cere vreunui liberal o demisie firească şi voluntară, deoarece nu există implicaţii de natură legală, morală sau politică. Dacă va fi cazul, vom decide singuri, nu e cazul să ne ceară partenerii”, a arătat Ionuţ Stroe.

ADVERTISING

”Aşa cum nici noi nu am interferat în actul politic al PSD, le cerem colegilor să se concentreze în continuare asupra deciziilor fireşti şi voluntare care trebuie luate pentru ca astfel de cazuri să nu se mai repete”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PNL.

Întrebat cum comentează declaraţiile lui Lucian Romaşcanu, Stroe a replicat: ”Eu înţeleg că domnului Romaşcanu îi e dor de un post în Guvern, dar poate să stea liniştit, doamna ministru Turcan nu pleacă de la Cultură”.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat luni că şi Raluca Turcan, fiind una din persoanele care au avizat azile ale groazei, ar trebui să facă un pas în spate, pentru că este un gest de demnitate politică.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇