Cum a ajuns Ministerul Familiei să plătească chirie de 500.000 de euro pe an. Firea a respins toate ofertele RA-APPS

Cum a ajuns Ministerul Familiei să plătească chirie de 500.000 de euro pe an. Firea a respins toate ofertele RA-APPS

Instituția condusă de Gabriela Firea a închiriat un etaj în clădirea World Trade Center București, situată lângă complexul Romexpo, și plătește o chirie de peste jumătate de milion de euro pe an, cu fonduri de la bugetul de stat.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse (MFTES) s-a mutat recent în clădirea World Trade Center, unde ocupă un etaj întreg, cu suprafața de 2.495,26 metri pătrați. Chiria este de 32.400 de euro pe lună, fără TVA, la care se adaugă banii pentru parcare – 60 de euro, fără TVA, pentru fiecare mașină, scrie PRESShub.

ADVERTISING

Instituția a explicat că a optat pentru această variantă pentru că RA-APPS nu a putut găsi o clădire adecvată.

„Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a solicitat imediat după momentul înființării un sediu potrivit pentru desfășurarea activității în condiții optime. Din păcate, Secretariatul General al Guvernului și RA-APPS nu au putut identifica o locație aflată în administrarea statului care să corespundă. Din acest motiv, recomandarea a fost închirierea unui spațiu adecvat de pe piața publică. Menționăm că până la închirierea sediului din Piața Montreal nr. 10, Ministerul a funcționat cu greu în două locații diferite puse la dispoziție în baza unui contract cu RA-APPS", a precizat ministerul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Printre variantele propuse de RA-APPS s-a numărat și o clădire de pe strada Batiștei nr. 13, Casa Nicolae Filipescu. Imobilul a fost transferat ulterior la Prefectura Capitalei, scrie site-ul citat.

Ministerul Familiei a precizat că oferta de a închiria un sediu la World Trade Center s-a realizat „în urma unei proceduri de selecție de oferte în vederea închirierii unui spațiu într-o clădire de birouri cu utilități și spații de parcare".

„Contractul include pe lângă chiria aferentă spațiului și serviciile de reparare și întreținere a imobilului, a spațiului închiriat, a sistemelor de încălzire și climatizare, apă rece și caldă, energie electrică, ascensoare, generatoare etc., serviciile de curățenie a spațiilor comune, de colectare a deșeurilor și de pază a spațiilor comune interioare și exterioare", a transmis instituția.

ADVERTISING

World Trade Center este deținut de Grupul Accor, care deține și hotelul Pullman, situat în același loc.

Deocamdată, în noul sediu lucrează doar angajații ministerului. Deși a fost amenajat și pentru Gabriela Firea un birou, aceasta a decis să rămână momentan la biroul pe care l-a primit la Palatul Victoria când a devenit ministru, potrivit surselor citate de PRESShub.

Acestea menționează că angajații ministerului sunt nemulțumiți că Firea a rămas la Guvern. Ei se plâng și că sediul actual nu ar fi funcțional, ferestrele sunt blocate, iar aerul este irespirabil.

Organigrama Ministerului Familiei prevede 677 de noi posturi de la buget, din care până în decembrie 2021 s-au ocupat 481. La acestea, se adaugă 393 de posturi ale unor instituții finanțate integral de la bugetul de stat, aflate în subordinea ministerului, și alte 284 în instituții finanțate din venituri proprii și subvenții. În total, schema de personal a ministerului depășește 1.000 de posturi.

Toate costurile pentru angajații ministerului condus de Gabriela Firea sunt asigurate din bani de la buget, a precizat MFTES.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇