Firea, primul ministru al Familiei, nu e împotriva avortului, dar vrea să asigure duhovnic pentru cine dorește: Nu vrem să fim un Minister al Voucherelor (Video)

Firea, primul ministru al Familiei, nu e împotriva avortului, dar vrea să asigure duhovnic pentru cine dorește: Nu vrem să fim un Minister al Voucherelor (Video)

Gabriela Firea va deveni primul ministru al Familiei din România, odată ce Guvernul Ciucă va primi joi votul Parlamentului. Ea a fost avizată pozitiv și în comisiile de specialitate, cu 38 de voturi pentru, 18 împotrivă și 4 abțineri.

Gabriela Firea a folosit la audieri majoritatea timpului alocat prezentării programului său la nou înființatul Minister al Familiei, în special pentru a se plânge de ironiile apărute în spațiul public cu privire la numirea sa în fruntea acestei instituții.

”Nu am avut un sentiment foarte bun cand au apărut în spațiul public ironii sau afirmații malițioase, referitoare la nou-înființatul Minister al Familiei. Eu cred că este un lucru bun, o evoluție și nu o involuție. Faptul că dorim să punem în centrul activității guvernamentale, printr-un minister dedicat, viața cetățenilor, eu cred că e un pas înainte democratic și responsabil și cred că acest debut ar trebui să fie mai mult susținut și de către presă, și de către societatea civilă, și de noi toți.

ADVERTISING

Această poziție va fi ocupată vremelnic de mine, dar vor urma și alții, doamne și domni care vor dezvolta acest minister. Reprezentanții coaliției m-au considerat potrivită pentru că, în calitate de primar general, am avut mai multe inițiative pentru familie, tineri, copii”, a spus Firea.

Ea a continuat apoi prezentând măsurile precum creșterea alocațiilor, deși aceasta este la Ministerul Muncii. A enumerat și construirea de creșe, mai ales în clădiri de birouri, de programul Prima Casă sau granturi pentru frați mai mari sau vârsnici fără loc de muncă.

Când i s-a atras atenția că a rămas fără timp, Firea a ținut să reitereze: ”Spun încă o dată să nu mai zâmbim ironic și malițios când auzim în spațiul public de fertilitate, natalitate”.

Nu e împotriva avortului, dar vrea să asigure duhovnic pentru cine dorește consiliere

Răspunzând la întrebări, Firea spune că existența lor arată câtă nevoie era de un minister al Familiei: ”Nu era nevoie de o sinecură pentru Gabriela Firea, că ea avea loc de muncă și o familie cu mulți copii de crescut”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Liderul AUR Dan Tanasă i-a spus lui Firea că ”sper că veți bloca demența avortului ca mijloc de contracepție, că veți bloca demența educației sexuale în școli. Să apărați în continuare mama și tata și vă solicit sprijinul să combatem împreună violența domestică, traficul de persoane și discriminarea femeilor”.

În contrapartidă, deputatul USR Tudor Pop i-a cerut lui Firea să spună clar dacă are în vedere o lege anti-avort ca în Polonia.

”Întotdeauna voi milita pentru drepturile femeilor, dar de asemenea voi milita pentru ca toate femeile să aibă acces la servicii medicale de caliatate, servicii de consiliere, astfel încât, după consiliere specialiștii, cu duhovnicul, pentru cele credincioase, să ia cea mai bună decizie pentru ele. Nu ne întoarcem la vremurile de dinainte de Revoluție.

Cu privire la educația sexuală, susțin cu tărie - și am și eu copii de diferite vârste - ca toți copiii să beneficieze de educație sanitară care să cuprindă și noțiuni care se referă la sexualitate, dar aceasta să fie realizată de persoane specializate, medici, psihologi, și cu acordul părinților. Eu nu cred că un părinte responsabil poate să fie împotrivă. Și mai este esențial la ce vârstă se realizează această educație”, a punctat Firea.

ADVERTISING

Răspunzând unei întrebări, ea a spus că ”nu vrem să fim un Minister al Voucherelor, ci suntem un minister care crează politici și strategii”.

Gabriela Firea, propunerea PSD pentru Ministerul Familiei, audiată în Parlament

Gabriela Firea, propunerea PSD pentru Ministerul Familiei, audiată în Parlament.

Publicată de Epoch Times Romania pe Miercuri, 24 noiembrie 2021

Avize pe bandă rulantă pentru miniștrii lui Ciucă

Miniștrii lui Nicolae Ciucă au primit miercuri avize favorabile pe bandă rulantă la audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului, chiar dacă în cele 45 de minute alocate abia apucă să-și prezinte intențiile și să răspundă la 2-3 întrebări.

Ba chiar la unii timpul a fost ocupat de colegii de partid, în special în cazul celor de la PSD, care și-au folosit timpul pentru a lăuda abilitățile și performanțele reprezentanților în guvernul cu PNL.

Astfel, am văzut aplauze pentru un ministru al Agriculturii care spune că statele UE sunt amenințate de performanțele fermierilor români, un ministru al Culturii care a cerut românilor să sponsorizeze arta că de la Guvern nu vede șanse, dar și un ministru al Finanțelor care și-ar fi dorit să aibă deja banii din PNRR, problema sa fiind că trebuie să livreze reformele pentru a accesa banii. De la Rafila, care va conduce Sănătatea, am aflat că Raed Arafat nu va mai gestiona răspunsul la pandemia de Covid.

De la PNL, Predoiu a spus că se bazează pe compromisuri pentru desființarea Secției Speciale, iar Cîmpeanu a refuzat să semneze un proiect de lege al USR prin care cei care au titlu de doctor să nu mai poată să renunțe voluntar la acesta, pentru a evita anchetele și verdictele de plagiat.

Amintim că Nicolae Ciucă a depus, marţi, la Parlament programul de guvernare şi lista miniştrilor coaliţiei PNL-PSD-UDMR. Premierul desemnat a recunoscut că nici măcar nu îi cunoaște pe toți miniștrii din guvernul său, dar le-a citit CV-urile și e încrezător că vor colabora bine.

Mai e de menționat că PSD încă nu a stabilit pe cine numește secretar general al Guvernului, funcție ce în noua configurație este asimilată celei de ministru. Pe surse a apărut numele lui Marian Neacșu, fosta mână dreaptă a lui Liviu Dragnea și cu o condamnare la închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

Votul pentru învestirea Guvernului Ciucă va fi dat joi, în plenul Parlamentului, de la ora 10:00.

Citește aici cele mai importante declarații și momente de la audierile miniștrilor Cabinetului Ciucă


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇