Liderul senatorilor PNL: Prioritatea este să facem un guvern împreună cu PMP şi UDMR. Ghinea (USR) spune că și-au luat "Țeapă"

Liderul senatorilor PNL: Prioritatea este să facem un guvern împreună cu PMP şi UDMR. Ghinea (USR) spune că și-au luat "Țeapă"

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, afirmă că prioritatea partidului este să facă un guvern împreună cu formaţiunile colege din PPE, adică PMP şi UDMR. El precizează însă că, „dacă nu există suficientă reprezentativitate pentru obţinerea majorităţii, indiscutabil, intră în discuţie şi USR PLUS”.

"Variantele le va da matematica electorală de după 6 decembrie. Preşedintele Orban a declarat, ca şi alţi lideri ai partidului, în repetate rânduri, că prioritatea noastră este să facem un guvern împreună cu partidele care ne sunt colege în PPE, aici mă refer la PMP şi UDMR, iar în ipoteza în care nu există suficientă reprezentativitate pentru obţinerea majorităţii, indiscutabil, intră în discuţie şi USR PLUS", a declarat, la RFI, Daniel Fenechiu, conform News.ro.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Întrebat dacă USR PLUS nu este aşadar prima variantă de guvern pentru PNL, liberalul a răspuns: "Nu, prima variantă sunt partidele din Partidul Popular European, în speţă PMP şi UDMR (...).

USR PLUS rămâne o variantă indiscutabilă, dar în primul plan avem în vedere colaborarea cu partidele din PPE. Cred că e o chestiune firească, pe linie europeană, pe linie doctrinară, nu cred că asta e o problemă care să deranjeze, pentru că da, există posibilitatea să facem Guvernul şi cu USR PLUS”.​​

Ghinea: ȚEAPĂ. Asta nu se va mai întâmpla

Marți, europarlamentarul USR Cristian Ghinea a comentat o declarație similară pe această temă, făcută de Robert Sighiartău (PNL) care a spus că "Dacă ar fi să aleg între a intra la guvernare cu USR sau cu PMP, aș alege PMP".

"Sighiartău de la PNL spune că ar prefera să facă guvern cu PMP decât cu USR, pentru că, vezi Doamne, îi unesc valorile creștin democrate. PNL a dat PMP-ului 500 de posturi prin județe și prin Guvern.

Bla bla-ul ăsta cu valorile creștin democrate e vomitiv. USR nu v-a cerut nici un post, doar să faceți niște chestii de bun simț: primari în două tururi, desființarea Secției Speciale, referendumul #FaraPenali, inspectorul pădurilor", a scris Cristian Ghinea pe Facebook.

Europarlamentarul a amintit despre acordul politic USR-PNL, care prevedea 16 măsuri prioritare și criterii de integritate pentru Guvernul Orban.

"Ce s-a întâmplat cu acest protocol poate fi rezumat la un singur cuvant: ȚEAPĂ. Asta nu se va mai întâmpla", a punctat Ghinea.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!