Liderul Opoziției din Georgia a fost reținut de poliție. Premierul ţării demisionase, pentru că s-a opus arestării

Liderul Opoziției din Georgia a fost reținut de poliție. Premierul ţării demisionase, pentru că s-a opus arestării

Poliția din Georgia l-a reținut pe liderul Opoziției, Nika Melia, după ce a luat cu asalt birourile partidului său, United National Movement (UNM).

Reținerea are loc în condițiile în care premierul Giorgi Gakharia și-a dat demisia în urmă cu câteva zile, scrie Reuters.

El a demisionat în urma unei hotărâri judecătorești prin care a fost decisă arestarea lui Melia.

Melia, președintele partidului de opoziție, a fost acuzat că a incitat la violență în cazul protestelor de stradă din iunie 2019, o acuzație pe care el a respins-o ca fiind motivată politic.

ADVERTISING

Un tribunal din capitala Tbilisi a dispus săptămâna trecută să fie luat în custodie pentru că nu ar fi plătit cauțiunea. La acea vreme, Ministerul de Interne a anunțat că amână executarea ordinului de reținere a acestuia, în urma demisiei prim-ministrului.

Imagini din interiorul birourilor UNM publicate de Sputnik îl arătau pe Melia baricadat într-o cameră cu unii dintre susținătorii săi, în timp ce activiștii opoziției erau în stradă. Atunci, au avut loc ciocniri între manifestanți și poliție.

Vezi și Proteste în Georgia: Zeci de persoane au fost lovite și reținute de poliție

ADVERTISING

"Facem apel atât la reprezentanții partidelor politice, cât și la susținătorii lor să protesteze într-o manieră pașnică, să se abțină de la acțiuni violente și să nu interfereze cu decizia instanței", a transmis Ministerul de Interne, referindu-se la ordinul de a-l reține pe Melia.

Gakharia și-a dat demisia în 18 februarie. El a punctat că a luat această decizie după ce nu a ajuns la un acord cu echipa sa, referitor la arestarea liderului Opoziției.

Oficial spunea că arestarea este ”inacceptabilă” dacă ”amenință să alimenteze diviziunile politice din țară”.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇