Klaus Iohannis a fost primit de președintele Estoniei: Trebuie să fim mai puternici

Klaus Iohannis a fost primit de președintele Estoniei: Trebuie să fim mai puternici

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, miercuri, la Palatul Kadriorg, de omologul eston, Kersti Kaljulaid, cu ocazia vizitei de stat pe care o efectuează în Estonia.

Cei doi şefi de stat au avut convorbiri tete-a-tete, iar la final au susținut o declaraţie comună de presă, care poate fi urmărită aici:

Declarații de presă comune cu Președintele Republicii Estonia, Kersti Kaljulaid

NATO este cea mai puternică alianţă militară din câte au existat pe Pământ, dar acest lucru nu ne permite să lăsăm garda jos. Trebuie să fim mai puternici, mai rezilienţi, mai rapizi, mai bine pregătiţi şi trebuie să avem grijă ca NATO să rămână, împreună cu Statele Unite, împreună cu Uniunea Europeană, acolo unde este vârful de tehnologie.

ADVERTISING

Trebuie să fim garanţii unei dezvoltări economice, democratice, tehnologice, care este extrem de performantă, dar şi deschisă pentru toţi cetăţenii noştri. În acest sens, este evident că trebuie să lucrăm la un nou concept strategic. Cel vechi datează din 2010, de atunci lumea s-a schimbat şi trebuie să schimbăm, să adaptăm şi noi conceptul nostru strategic.

Permanenta adaptare la o lume în rapidă schimbare este vitală. Fără asta nu vom putea performa aşa cum ne dorim cu toţii. Faptul că acest Summit a avut loc şi a demonstrat că suntem uniţi, că suntem solidari, este probabil vestea cea mai bună pe care au putut să o primească naţiunile noastre şi de aceea am spus: în această conjunctură, România, dar şi Estonia şi toţi aliaţii sunt mai bine poziţionaţi şi mai bine protejaţi”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

original_vizita_de_stat_in_estonia_16_iunie_2021_0
Foto: Administrația Prezidențială

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează, miercuri şi joi, o vizită de stat în Estonia. Vizita are loc în contextul aniversării centenarului relaţiilor diplomatice româno-estone şi a 30 de ani de la restabilirea relaţiilor diplomatice, precum şi ca urmare a dialogului constant româno-eston la nivel înalt din ultimii ani.

ADVERTISING

Joi, şeful statului va avea întrevederi cu prim-ministrul Estoniei, Kaja Kallas, precum şi cu preşedintele Parlamentului eston, Jüri Ratas.

original_vizita_de_stat_in_estonia_16_iunie_2021_1
Foto: Administrația Prezidențială

De asemenea, preşedintele Iohannis va depune o coroană de flori la Monumentul Războiului de Independenţă şi va vizita Primăria oraşului Tallinn, Centrul e-Estonia şi start-up-ul Unicorn Squad, şcoală profesională de robotică.

Vezi și ceremonia primirii oficiale a Președintelui României de către Președintele Estoniei (Tallinn):

Ceremonia primirii oficiale a Președintelui României de către Președintele Estoniei (Tallinn)

Citește articolele zilei pe spotmedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇