Cum şi-a convins Kelemen Hunor partenerii de coaliţie să nu ia în seamă ce a zis Viktor Orban

Cum şi-a convins Kelemen Hunor partenerii de coaliţie să nu ia în seamă ce a zis Viktor Orban

Premierul Nicolae Ciucă a precizat că liderul UDMR, Kelemen Hunor, a dat explicaţii în şedinţa coaliţiei despre discursul susţinut de Viktor Orban în România.

Potrivit liderului PNL, preşedintele UDMR a subliniat că el, personal, nu a participat la evenimentul discutat, deci nu poate fi făcut responsabil de declaraţiile altei persoane.  

”Al treilea punct - a fost vorba despre comentarii de nuanţă pe care le va explica personal (...) A reieşit foarte clar că nici dumnealui, nici UDMR nu se îndepărtează de la valorile şi principiile democratice euroatlantice”, a afirmat Ciucă, întrebat despre subiect, într-o conferinţă de presă susţinută la Sinaia, unde a participat la o întâlnire regională a liderilor PNL.  

ADVERTISING

Întrebat dacă a fost mulţumit de explicaţiile oferite, Nicolae Ciucă a replicat: ”Explicaţia ne permite să menţinem stabilitatea politică şi funcţionarea coaliţiei”.  

Satu Mare să facă ce vrea

Referitor la anunţul liderului PNL Satu Mare privind ruperea relaţiilor cu UDMR la nivel local şi retragerea tuturor liberalilor din Consiliul Judeţean şi primăria Satu Mare, Ciucă crede că o decizie a organizaţiei respective nu are un impact asupra stabilităţii coaliţiei.

„Problema de la nivelul filialei Satu Mare va fi rezolvată local”, a mai precizat Ciucă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„PNL este un partid care asigură autonomia funcţionării şi deciziei la nivel de filială. Fiecare are drept de a lua decizii pentru a gestiona situaţia politică pe plan local. Ce s-a petrecut la Satu Mare a fost o decizie a filialei PNL Satu Mare, care nu are nici un impact asupra stabilităţii coaliţiei, urmând să identificăm care sunt problemele ca să intervenim de la nivel central şi să rezolvăm problema acolo”, a explicat Nicolae Ciucă.

El nu crede că-şi poate permite cineva să destabilizeze coaliţia.

ADVERTISING

„E clar că în mai multe filiale există dispute politice în coaliţie şi este o chestiune de timp de când s-a format coaliţia. Ce doresc să se înţeleagă este că tot ce am reuşit până în acest moment are ca fundament stabilitatea politică. Nu cred că poate cineva să-şi permită să destabilizeze o coaliţie care funcţionează, are rezultate”, a completat Ciucă.

Ce a spus Viktor Orban în România

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a spus, la Tuşnad, că pentru încheierea războiului din Ucraina este nevoie de o nouă strategie a Occidentului, el precizând totodată că discursul ruşilor trebuie luat în serios. 

De asemenea, Viktor Orban consideră că alimentarea cu arme moderne a Ucrainei nu va face decât să prelungească războiul, iar conflictul nu va fi încheiat decât în urma negocierilor ruso-americane. 

Totodată, Viktor Orban a mai declarat:  „Pentru că există o lume în care popoarele din Europa sunt amestecate cu cele din afara Europei. Aceasta este o lume de rasă mixtă. Şi avem un amestec de popoare din interiorul Europei: se mută, lucrează, se mută. (...) Suntem dispuşi să ne amestecăm unii cu alţii, dar nu vrem să devenim rasă mixtă”. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇