Iohannis refuză să spună dacă promulgă impozitarea pensiilor speciale

Iohannis refuză să spună dacă promulgă impozitarea pensiilor speciale

Președintele Klaus Iohannis a refuzat să spună, joi, dacă va promulga Legea privind impozitarea pensiilor speciale, trecută ieri de Parlament.

E o masură care trebuie bine judecată. Când ajunge la mine, o să mă exprim, pentru că vreau să citesc în detaliu înainte să fac o declarație publică”, a spus Iohannis.

Șeful statului a ținut să amintească faptul că acum câțiva ani s-a introdus impozitarea pe venit global, ca o măsură de echitate socială, dar că apoi s-a renunțat din motive electorale.

"Țin să amintesc tuturor în acest context că noi, acum câţiva ani de fapt, am introdus impozitarea pe venit global ca o măsură de echitate socială, după care s-a renunţat uşor-uşor din motive evident electorale la acest impozit pe venit global", a punctat el.

ADVERTISING

„Este o discuție un pic mai amplă și, cu ocazia verificării acestei legi, o să fac mai multe afirmații, dar nu acum”, a spus Iohannis.

Iată principalele declarații ale lui Klaus Iohannis susținute joi

Amintim că Legea care prevede impozitarea tuturor pensiilor speciale a fost adoptată miercuri de Camera Deputaților, care este for decizional. Au fost 307 de voturi pentru și un singur vot împotrivă.

Despre Legea privind impozitarea pensiilor speciale cu până la 85% fostul președinte CCR Augustin Zegrean spune că nu este constituțională.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și analiza scrisă de Emilian Isăilă pe această temă:Moment rar în Parlament: politicienii, strâns uniți în lupta cu pensiile speciale. Ce va spune Dorneanu?

Vezi și: Pensii speciale impozitate: Există 9.500 de persoane vizate, cel mai mare venit ajunge peste 19.000 de lei


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇