Iohannis crede că procedura de revocare a Avocatului Poporului ”trebuie rafinată”, după decizia CCR

Iohannis crede că procedura de revocare a Avocatului Poporului ”trebuie rafinată”, după decizia CCR

Președintele Klaus Iohannis a reacționat și el, marți, după decizia ce CCR a decis că revocarea Renatei Weber ca Avocat al Poporului a fost necostituțională și a cerut repunerea ei în funcție.

Șeful statului a spus că nu are obiceiul să comenteze deciziile Curții, dar a apreciat că procedura de revocare ”ar putea fi rafinată”.

”Fiind foarte proaspătă decizia Curții (Constituționale - n.red.), n-aș putea să vă spun care este suportul. Trebuie să vedem motivarea. Oricum, nu am obiceiul să comentez deciziile CCR. Probabil procedura va trebui rafinată”, a declarat Klaus Iohannis, marți, întrebat dacă nu cumva coaliția de guvernare s-a grăbit cu revocarea lui Weber.

ADVERTISING

Iohannis a avut, azi, o întrevedere cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați la București, organizată de Președinția portugheză la Consiliul Uniunii Europene.

Urmărește integral declarațiile liderului de stat:

Decalarații de presă susținute de Președintele României, Klaus Iohannis

Context

Curtea Constituţională a admis, marți, sesizarea PSD în legătură cu hotărârea Parlamentului pentru revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului.

Mai exact, Curtea a stabilit că revocarea a fost neconstituțională și a precizat clar că, de îndată ce decizia e publicată în Monitorul Oficial, Renate Weber ”își reia calitatea de Avocat al Poporului”.

ADVERTISING

Decizia a fost luată în unanimitate, mai precizează un comunicat CCR, unde magistrații dau și câteva motive pe care și-au bazat decizia, urmând ca ele să fie detaliate în motivare.

Reacția lui Weber

Renate Weber a avut și ea o primă reacție, spunând că magistrații CCR confirmă ce a spus ea, și anume că decizia de revocare a fost un abuz.

„Mă bucură că această decizie a fost luată cu unanimitate pentru că asta întărește ceea ce am spus și eu în permanență, că nu a existat niciun motiv pentru revocare și că tot ce s-a întâmplat în Parlament a fost un mare abuz. Evident trebuie să văd și eu minuta”, a spus ea la Aleph News, precizând că este „foarte curioasă” să vadă și motivarea CCR.

ADVERTISING

Citește mai multe despre revocarea Avocatului Poporului:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇