Noul ministru al Mediului a depus jurământul la Cotroceni

Noul ministru al Mediului a depus jurământul la Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul prin care ia act de demisia lui Costel Alexe din funcţia de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor şi pe cel prin care îl numeşte în această funcţie pe Mircea Fechet.

Noul ministru al Mediului a depus, joi, jurământul de învestitură în funcţie, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Au mai participat premierul Ludovic Orban, preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Carmen Mihălcescu.

ADVERTISING

Costel Alexe a demisionat din funcţie după ce a fost ales, la alegerile locale din 27 septembrie, preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

Mircea Fechet este secretar de stat în Ministerul Mediului, având acum în subordine Administraţia Fondului pentru Mediu, Garda Naţională de Mediu și Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului. De asemenea, el este reprezentant al României la Agenţia Europeană de Mediu.

În vârstă de 40 de ani, Fechet a ocupat până acum doi ani un loc în Consiliul Local Bacău, de unde a demisionat și s-a angajat prin concurs la Curtea de Conturi. Anterior, el a deținut o funcție de conducere la Agenția Națională pentru Achiziții Publice.

ADVERTISING

El este absolvent al Facultăţii de Stiinţa şi Ingineria Alimentelor de la Universitatea Dunărea de Jos, Galaţi, precum şi al Universităţii George Bacovia, Bacău, Facultatea de Drept si Stiinţe Administrative.

Mircea Fechet candidează la alegerile din decembrie pentru Camera Deputaților, fiind pe primul loc pe lista PNL Bacău, informează Ziarul de Bacău.

Iată articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇