Iohannis a convocat CSAT. Nu se cunosc temele de discuție

Iohannis a convocat CSAT. Nu se cunosc temele de discuție

Klaus Iohannis a decis să convoace Consiliul Suprem de Apărare a Țării în 6 octombrie, anunță Administrașia Prezidențială.

În comunicat nu se spune însă și care sunt temele ce vor fi discutate, precizându-se doar că se vor analiza problematici care privesc apărarea țării și securitatea națională.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis să convoace Consiliul Suprem de Apărare a Țării în data de 6 octombrie a.c., începând cu ora 13:00, pentru a analiza problematici care privesc apărarea țării și securitatea națională”, scrie în comunicat.

ADVERTISING

Ultima ședință CSAT a avut loc pe 27 mai, iar pe agendă s-au aflat Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2020-2024, Programul privind înzestrarea Armatei, dar şi disponibilul de forţe pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2021.

Ulterior, șeful statului a pus că Strategia Naţională de Apărare a Ţării vizează, pe lângă apărare, politica externă, ordinea publică, educaţia, sănătatea, economia, mediul, securitatea energetică sau cea cibernetică şi că documentul încurajează colaborarea interstituţională, propunând totodată înfiinţarea unui Grup de reflecţie strategică.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Preşedintele a explicat că siguranţa cetăţeanului rămâne un element cheie.

Citește principalele articole de azi de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇