Guvernul are azi pe masă Legile Educației și plafonarea prețurilor RCA, în timp ce la poartă sunt proteste

Guvernul are azi pe masă Legile Educației și plafonarea prețurilor RCA, în timp ce la poartă sunt proteste

Guvernul va discuta, în şedinţa de miercuri, proiectele de legi care vizează educaţia, dar şi plafonarea preţurilor la RCA.

Şedinţa de guvern este programată la ora 14:00.

Primul punct pe agenda oficială este discutarea Legilor Educaţiei, care au suscitat numeroase discuţii în rândul coaliţiei și critici ale specialiștilor, din 9 martie de când au intrat în circuitul guvernamental.

Înainte de ședința de guvern, în Piața Victoriei este programat un protest al sindicatelor din Educație.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” au anunțat că sunt aşteptaţi peste o mie de participanți. Aceştia cer aplicarea legii salarizării pentru toate categoriile de personal, dar şi găsirea de soluţii pentru creşterea veniturilor.

ADVERTISING

Protestul este autorizat în intervalul 12:00 - 13:00 și acțiuni similare sunt organizate în mai multe orașe din țară și azi, dar și în zilele următoare.

Miercuri protestatarii mărșăluiesc în Mureș și Hunedoara, joi au loc acțiuni în Brăila, Dâmbovița și Dolj, iar vineri în Suceava.

Sindicaliştii anunţă, de asemenea, că protestele vor continua şi în lunile următoare, putându-se ajunge la grevă generală. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇