Florina Presadă își explică demisia din USR și vrea să facă un nou partid. Îi dorește alături pe Cornel Zainea și Valeriu Nicolae

Florina Presadă își explică demisia din USR și vrea să facă un nou partid. Îi dorește alături pe Cornel Zainea și Valeriu Nicolae

Florina Presadă a anunțat vineri, într-o postare pe Facebook, că demisionează din USR. SpotMedia.ro a stat de vorbă cu fostul senator pentru a afla detalii despre demisie.

Presadă ne-a explicat că și ea a candidat în partid pentru postul de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării și consideră că era mult mai calificată decât Călin Badiu, cel pe care Biroul Politic al USR l-a votat pentru această funcţie.

”Nu mă deranjează că a fost numit domnul Badiu, mă deranjează că nu a fost numit cel mai bun om pe care USR îl putea numi în această poziție. Eu am candidat pentru această poziție de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, am și anunțat acest lucru.

Am făcut-o pentru că asta am făcut în ultimii patru ani în Parlament, am lucrat în Comisia de Administrație și Comisia Specială pentru Codul Administrativ.

Știu provocările cu care se confruntă acest minister, am avut inițiative în domeniu pe care mi-ar fi plăcut să le pot promova mai departe, pentru că ele erau în linie cu ceea ce a susținut USR-PLUS în alegeri, dar și cu ceea ce și-a asumat această coaliție de guvernare prin programul de guvernare în urma căruia a fost învestită cu încredere în Parlament

ADVERTISING

Consider că eram un om calificat pentru această poziție, fiind un domeniu în care eu am fost activă în ultimii patru ani ca senator”, a declarat Presadă pentru SpotMedia.ro.

Presadă: Badiu, un om apropiat de echipa Barna

Fostul senator crede că nu a obținut nominalizarea pentru că de-a lungul timpului a atras atenția când a considerat că Dan Barna și conducerea partidului iau decizii abuzive. Pe de altă parte, spune ea, Călin Badiu ar fi apropiat al liderului USR.

”Probabil a contat foarte mult pentru majoritatea din jurul lui Dan Barna, din Biroul Național, că am fost un om care a reclamat anumite abuzuri pe care această conducere le-a comis în interiorul partidului. Și probabil că a contat și că i-am cerut lui Dan Barna o asumare a rezultatelor partidului de la prezindențiale încoace. (...)

ADVERTISING

Sinceră să fiu nu știu (de ce a fost ales dl Badiu - n.red.). Știu doar că este un om apropiat de echipa Barna și probabil că asta a contat foarte mult”, a continuat ea.

Barna nu a dat nicio explicație

Am întrebat-o pe Florina Presadă dacă a discutat cu Dan Barna fie după decizia pe funcția de secretar de stat, fie după ce și-a anunțat demisia. Răspunsul a fost negativ.

”Nu. Domnul Barna a avut nenumărate ocazii, măcar să-mi spună că urmează să ia o altă decizie, că urmează să-l propună pe dl Badiu, dar nu a făcut-o.

Aș fi vrut și eu să aflu detalii cu privire la motivația sau argumentele care au stat în spatele acestei decizii pe care au luat-o aseară în Biroul Național, și anume de a-l propune pe dl Badiu secretar de stat la Ministerul Dezvoltării.

ADVERTISING

Nu am nimic împotrivă, nu mă deranjează, dacă pe poziția aceea vin oameni care sunt pregătiți pentru asta, care arată că știu cu ce se mănâncă administrația sau cu ce se mănâncă acest minister, care înseamnă mai mult decât administrație.

Înseamnă și urbanism, înseamnă și proceduri administrative, e un minister extrem de important pentru România și cu implicații majore pentru viața fiecăruia dintre noi”, a mai spus Presadă.

Partid nou pe scena politică. Presadă îi vrea alături pe Cornel Zainea sau Valeriu Nicolae

Ieșirea din USR nu înseamnă însă că părăsește politica. Ea vrea să înființeze un partid așa cum s-a dorit la început să fie USR.

”Mă gândesc să înființez un nou partid, un partid progresist, asumat, cu niște mecanisme interne de decizie mult mai deschise decât ce am văzut la USR. Îmi doresc foarte mult să avem mecanisme prin care să putem implica susținătorii acestui nou partid în deciziile pe care le ia partidul. Sunt convinsă că se poate face asta. Am văzut această nevoie și la USR.

Am învățat foarte mult în acești 4 ani despre tot ceea ce înseamnă o construcție politică. Sunt foarte mulți oameni dezamăgiți de USR, sunt foarte mulți oameni care nu au mai venit la vot la ultimele alegeri pentru că nu s-au mai simțit reprezentați de actualele partide politice și cred că este nevoie, iarăși, de un partid nou în care oamenii să creadă”, a declarat Presadă pentru SpotMedia.ro.

Ea a menționat că și i-ar dori alături în noua formațiune pe Cornel Zainea, fost coleg în USR, care și el a demisionat, dar și pe Valeriu Nicolae.

”Mi-aș dori foarte mult să mă reîntâlnesc în această nouă construcție cu Cornel Zainea sau Valeriu Nicolae. Nu am discutat cu ei, vă spun ce mi-aș dori și cum văd eu lucrurile în acest moment.

Și cu foști colegi, cu unii dintre ei am vorbit, nu pot da nume, lucrurile astea le vom face cunoscute la momentul potrivit.

Dar mă bucur că sunt atâția oameni care au răspuns pozitiv până la urmă mesajului pe care eu l-am dat și anume că încă se poate, știm că se poate! În societatea românească încă e nevoie de partide care să facă poltică așa cum ne dorim: cu onestitate, să prețuiască meritocrația, integritate, transparență, lucruri pe care noi la USR le-am avut, dar, din păcate, le-am pierdut”, a conchis Presadă.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇