Florina Presadă și-a dat demisia din USR

Florina Presadă și-a dat demisia din USR

Florina Presadă și-a anunțat, vineri, demisia din USR. Ea spune că a luat decizia cu ”inimă grea”.

”Momentul despărțirii de USR. Azi mi-am înaintat demisia din USR biroului filialei USR Sector 3. A fost o decizie pe care am luat-o cu inima grea dar privind spre viitor”, a scris Presadă pe contul ei de Facebook, vineri dimineață.

Presadă spune că a luat decizia pentru că nu se mai regăsește în partid, mai ales după ce Călin Badiu a fost propus ca secretar de stat în Ministerul Dezvoltării.

”Adevărul este că nu mă mai regăsesc în această construcție politică de ceva vreme iar după decizia BN USR de aseară de a-l propune pe Călin Badiu ca secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, mi-a fost clar că expertiza mea nu mai este de folos în această organizație. Dubla măsură, ipocrizia, lipsa de transparență și politica de gașcă au devenit emblematice pentru noul USR”, se mai arată în postarea din mediul online.

Momentul despărțirii de USR Azi mi-am înaintat demisia din USR biroului filialei USR Sector 3. A fost o decizie pe...

Posted by Florina Presadă on Thursday, February 11, 2021

Florina Presadă sugerează în postare că Badiu ar fi fost numit, însă nu pe baza competențelor.

ADVERTISING

”Numirile politice pentru anumite poziții sunt firești și pot accepta că cei ajunși la putere îi vor prefera pe unii în detrimentul altora, dacă au de ales între oameni cu competențe similare. Dar ce nu pot accepta este ca în urma acestor numiri să aibă de suferit serviciul public sau ca aceste numiri să nu țină cont deloc de competențe.

Mă bucur că am făcut parte din efortul de împrospătare a clasei politice românești început în 2016 alături de voi. Mă bucur de asemenea că am putut contribui la promovarea unor teme de care societatea românească are nevoie: reforma electorală, reforma administrației publice, respectarea drepturilor omului”, mai notează ea.

ADVERTISING

Mulți oameni vor pleca din USR

Totodată, Presada crede că mulți membri din USR vor pleca în continuare.

”Au fost 4 ani plini, din care am învățat foarte mult, ca om și ca politician. Am cunoscut în USR oameni extraordinari pe care altfel nu i-aș fi întâlnit. Din păcate, mulți dintre ei au părăsit deja partidul și mulți o vor mai face.

Nu v-am mințit, am crezut și am acționat sincer în orice moment.

Mi-a fost drag să fiu în stradă în campanii sau la evenimente cu voi și am apreciat mereu întâlnirile noastre, în persoană sau online. Am beneficiat de energia dată de voi, generată de credința că se poate și altfel.

ADVERTISING

Și se poate! Încă mai cred acest lucru. Nu e timpul pierdut pentru apariția altor noi formațiuni politice în care să se regăsească oameni ca mine și ca voi și care să fie mereu și mereu factorul de progres în societate și în politică. România are nevoie de noi”, mai scrie Presadă.

”Nu mă despart de politică”

În fine, ea mai punctează că despărțirea ei de USR nu înseamnă și ”dorința de a mă despărți de politică”.

Amintim că în luna decembrie 2020 Presadă aprecia că alegerile parlamentare „au fost pierdute” de USR-PLUS, nu câștigate de PSD, şi a afirmat că votanţii alianţei „vor un alt fel de politică”, iar vina pentru scorul obţinut aparţine conducerii, căreia îi cerea demisia.

”Aceste alegeri au fost pierdute de USR PLUS, nu câştigate de PSD sau PNL. Votanţii USR PLUS vor un alt fel de politică. Meritocratică. Nu-i poţi obliga pe români să voteze, e dreptul lor democratic să nu voteze dacă simt sau cred că nu au ce sau de ce să voteze.

Înţelegeţi măcar acum că votantul USR PLUS nu poate fi dus cu preşul. Staţi liniştiţi, alegătorii noştri vor ieşi în stradă dacă o să fie nevoie, la fel cum s-au mobilizat şi au votat în număr mare la europarlamentare. Numai voi, conducerea USR PLUS, nu vreţi să vedeţi asta”, scria Presadă, în decembrie, pe Facebook.

Florina Presadă a fost senator USR timp de 4 ani, dar la alegerile de la sfârșitul anului trecut ea nu s-a mai regăsit pe locuri eligibile pe listele formațiunii.

Astfel, ea s-a aflat pe locul 6 de la Senat, în condiţiile în care în fosta legislatură USR avea patru senatori de Bucureşti şi 8 deputaţi.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇